ye-logo.v1.2

Стали відомі 12 претенденток на звання «Шкільна красуня – 2017» у Хмельницькому

Культура 7106
За звання «Шкільної красуні» боротимуться не 10, а 12 конкурсанток
За звання «Шкільної красуні» боротимуться не 10, а 12 конкурсанток. Фото: автора

Цьогоріч юним хмельничанкам зробили подарунок – у фінал конкурсу пропустили усіх учасниць.

Міський конкурс краси серед шкільної молоді у Хмельницькому проводять уже вп`яте. Але цього року з «Miss school» він трансформувався у «Шкільну красуню». Та це не єдина новація. Організатори ускладнили програму, через що деякі дівчата навіть відмовилися брати участь.

«Минулого року у нас був театральний конкурс і ми оцінювали дівчат зі сторони артистичності. У цьому році буде образно-інтелектуальний конкурс, де вони мають окреслити свою громадянську позицію. Це конкурс проектів, які би вони запровадили у місті. Як мінімум троє дівчат злякалися цього, напевно вирішили, що не потягнуть, і дві з них навіть забрали свої анкети», – розповів Сергій Щербанюк, заступник директора Хмельницького міського будинку культури.

Загалом на конкурс подали заявки учениці 19-ти шкіл Хмельницького, але до наступного туру – кастингу-співбесіди, який відбувся 18 січня, дійшло лише 12 учасниць.

Деякі дівчата забрали заявки через нову назву, бо провели алогію зі шкільними конкурсами «Міс осінь», «Снігова королева» і так далі. Дехто некоректно заповнив анкети: не вказали телефони, не донесли фотографії, хоча їм дозволяли зробити це пізніше. А дехто відмовився через фінансове навантеження.

«Деякі дівчата порахували, що їм це буде дорого. Бо потрібно купити ті ж самі платя, шкільну форму, туфлі на підборах… Мушу сказати, що я також мав досвід у якості батька конкурсантки. І два роки тому витрати у мене склали біля двох тисяч гривень. Це при тому, що шкільне плаття і ще деякі дрібниці донька позичала у подруг», – поділився Сергій Щербанюк.

Варто зазначити, що дівчата, які цього року подали анкети на конкурс, не брали участі в ньому раніше. Також організатори дозволили подавати анкети тим, кому вже виповнилося 13 років. А наймолодшій учасниці, Катерині Заворотній, 13 виповнилося лише у день кастингу – 18 січня.

Кастинг проводила режисер-постановник конкурсу Юлія Ковальчук.

Попри те, що «Шкільна красуня» це конкурс краси, увагу Юлія Ковальчук звертала більше на інтелектуальний розвиток дівчат. Школярок запитувати про їх захоплення, які книги читають, як би хотіли покращити рідне місто, кого вважають своїми кумирами і чому… – усе це робилося для того, щоб побачити, як вони себе подають, як уміють спілкуватися, як проявляють емоції, адже від цього залежало, чи пройдуть вони у фінал.

«Все залежить саме від відбору. Бо в анкетах і на фотографіях дівчата одні, а коли я їх бачу вживу, бачу їх емоції, як вони спілкуються, все абсолютно змінюється», – розповіла режисер-постановник.

У фінал мало би пройти лише 10 учасниць. Та уже ввечері Юлія Ковальчук повідомила, що у фінал вирішили пропустити усіх 12 конкурсанток.

Діана Колісник (13 р) і Вікторія Бойко (13 р)

У Діани хобі – журналістика. Також вона любить готувати, не любить карантин і у всьому хоче бути схожою на маму.

А Вікторії до вподоби читати детективи, грати у шашки і вирішувати кросворди. Дівчина ще знає дві мови – англійську і німецьку.

Вікторія Рибак (15 р) і Ольга Карпанасюк (16р)

Вікторія професійно займається моделінгом, але поряд із тим обожнює солодощі. Мрія усього життя – мир у всьому світі.

А Ольга вишиває хрестиком і грає на скрипці та фортепіано. Дівчина – справжня патріотка і не любить підкорятися наказам.

Зоряна Ганжа (15р) і Аріанна Голіняк (15 р)

Зоряна тривалий час займалася тхеквондо. Її хобі – випікати. І вона краще би подивилася хороше кіно, аніж робити домашні завдання.

А Аріанна грає у жіночий футбол. Щоправда це захоплення їй вдається поєднувати з бальними танцями і моделінгом. Також дівчина грає на гітарі, малює, а всі меблі у своїй кімнаті переробила у техніці «декупаж».

Каріна Очкур (16 р) і Лоліта Пилипчук (17 р)

Каріна любить малювати і займається танцями. І хоча дівчина ще навчається у 10 класі, її ціль – поступити в університет і здобути вищу освіту.

Лоліта Пилипчук також танцює: дівчина вже 12 років займається народними танцями. Окрім того вона закінчила художню школу. Також дівчина пише прозу та поезію, любить подорожувати і вчить вже третю іноземну мову – італійську.

Валентина Сивак (16 р) і Єлизавета Кліменкова (17 р)

Валентина професійно займається східними танцями і навіть мріє стати всесвітньовідомим тренером. Та дівчина не лише гарно танцює, а й смачно готує солодощі.

Єлизавета також займається танцями, але найбільше – любить вивчати історію. Ще дівчина колекціонує марки і наклейки.

 

Катерина Заворотна (13 р) і Софія Капелюшок (13 р)

Катерина займається спортивно-бальними танцями, а кумиром називає свого тренера. Про себе ж каже, що зовсім не любить малювати.

А от Софія навпаки – захоплюється мистецтвом. Дівчина хоче створити ліки від невиліковних хвороб і мріє, щоб діти-сироти отримали батьківську любов.

Вже через місяць хтось із цих дівчат отримає звання «Шкільної красуні – 2017».

Хто це буде, дізнаємося 16 лютого, а поки що на школярок чекає подготовка номерів, репетиції, вибір нарядів і професійні фотосесії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую