ye-logo.v1.2

Держаудитслужба за минулий рік «назбирала каміння» на майже 65 мільйонів гривень

Офіціоз 2082
Фото: topnews.kr.ua

Протягом минулого року Державну фінансову інспекцію, яка до цього була Державною контрольно-ревізійною службою, реорганізували у Державну аудиторську службу.

У відомстві такі переформатування і зміни назвали роком «збирання каміння».

Однак, навіть усі ці реформування і реорганізації не завадили на кінець року прозвітувати про проведену роботу. За офіційними даними, працівниками Управління проведено 83 контрольних заходи. Аудитори перевірили операції з використання державних ресурсів на суму майже 6,5 млрд гривень. Ревізії та перевірки провели на 76 підприємствах, установах та організаціях. На 63 з них виявлено фінансові порушення, що призвели до втрат, на загальну суму 64,8 млн гривень, повідомляє прес-служба Управління Західного офісу в Хмельницькій області.

Найбільша сума цих втрат – 41,3 мільйона гривень – це неправомірні дії керівників, збиткові контракти, реалізація товарів, робіт і послуг за заниженими цінами, «безоплатне» надання в оренду природних і матеріальних ресурсів.
Окрім інших порушень, аудитори виявили також 101,8 мільйона гривень неефективного використання державних коштів та майна.

У відомстві кажуть, протягом минулого року забезпечили усунення фінансових порушень і повернули до бюджетів різних рівнів кошти на загальну суму 15,5 млн гривень.

До правоохоронних органів передали 36 матеріалів контрольних заходів, а ті, у свою чергу розпочали 11 досудових розслідувань та вручили 4 письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Ще 10 досудових розслідувань розпочато в результаті спільних перевірок представників правоохоронних органів та держаудитслужби. В результаті цих перевірок до адміністративної відповідальності притягнуто 111 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 31 особу, з них 2 – звільнено із займаних посад.

Що ж до перевірок дуржзакупівель, то аудитори звітують про відміну у 32 випадках торгів на загальну суму 160,7 млн.грн та розірванння 5 договорів закупівлі на загальну суму 3,7 млн гривень.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую