ye-logo.v1.2

Міська рада розгляне петицію з проханням не підвищувати вартість проїзду у маршрутках Хмельницького

Суспільство 1777
Петиція всього за 12 днів набрала потрібну кількість голосів
Петиція всього за 12 днів набрала потрібну кількість голосів. Фото: з архіву

Петиція набрала потрібну кількість голосів всього за 12 днів.

Підписи на підтримку петиції «Не підвищувати вартість перевезення у режимі маршрутного таксі» почали збирати 13 січня, і станом на вечір 25 січня її підписали 515 осіб з 500 необхідних.

Автор петиції Сергій Коваль вважає, що підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі до 4 гривень 50 копійок є необґрунтованим, оскільки водії не дотримуються графіку руху, технічний стан місць для сидіння незадовільний, порушуються правила перевезення стоячих пасажирів тощо. Водночас він зазначає, якщо ці недоліки усунути, підняття вартості проїзду буде цілком виправданим.

Текст петиції

«Підвищення вартості проїзду у режимі маршрутного таксі з 3грн 50 коп. до 4 грн 50 коп., є необґрунтованою. Оскільки не виконуються перевізниками умови і правила перевезення пасажирів: дотримання графіку руху, відповідність транспортних засобів безпеці пасажирів (відстань між сидіннями, технічний стан місць для сидіння пасажирів). Також слід відзначити, порушення перевезення стоячих пасажирів. Підняття проїзду можливе лише після усунення недоліків при перевезенні пасажирів та щодо тих транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів у звичайному режимі.

Звичайний режим роботи – це похвилинний графік руху автобуса по кожній зупинці, через яку він проїжджає, завдяки чому можна спрогнозувати із похибкою в декілька хвилин, коли можна добратись до пункту призначення. Автобус здійснює обов'язкову зупинку, але лише на фіксованих зупинках громадського транспорту. І на такий режим руху, за законодавством, автобуси мають бути не менше 22 сидячих пасажирів.

Маршрутне таксі – це графік відправлення автобусу тільки на кінцевій зупинці і він може їхати дуже швидко, або повільно. Також, завдяки цьому режиму автобус може законно стояти по 10-20 хв. на проміжній зупинці і "загружатись", тому через це мешканцям важко спланувати час добирання до пункту призначення. Також автобусу дозволено зупинятись у будь-якому місці де це не заборонено правилами дорожнього руху».

Оскільки петиція з проханням не підвищувати вартість проїзду у маршрутках міста набрала потрібну кількість голосів, у відділі роботи зі зверненнями громадян міської ради повідомили, що її направили для розгляду міському голові, а він вже доручить це компетентним виконавчим органам міської ради.

Нагадаємо, що перевізники ще у лютому 2016-го, коли вартість проїзду була три гривні, вимагали підвищити її мінімум до чотирьох.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую