ye-logo.v1.2

Найкращі фотографії конкурсів від Вікіпедії показують у Хмельницькому

Культура 3713

На виставці представлені світлини архітектурних пам'яток та природних об'єктів.

Покровська церква у Сутківцях на Хмельниччині, Підгорянський монастир у Теребовлі (Тернопільська область), водоспад Шипіт на Закарпатті, геологічна пам'ятка “Протяте каміння” (Чернівецька область), панорами Карпат, Дністра, Бугу... Неймовірні краєвиди України, як архітектурні пам'ятки, так і заповідники та інші природні об'єкти, представлені на виставці “Пам'ятки України” у Хмельницькому музеї-студії фотомистецтва.
Ця виставка — своєрідна збірка найкращих світлин, які перемогли у двох конкурсах: “Вікі любить пам‘ятки” і “Вікі любить землю” 2016 року.


Микола Хорошков. Обсерваторія на вершині Піп Іван Чорногірський.

Віра Моторко (у центрі) спеціально приїхала у Хмельинцький на відкриття виставки.

“У 2016 році на конкурс “Вікі любить землю” було завантажено понад 11 тисяч фотографій, а “Вікі любить пам‘ятки” - 36 тисяч. Після відбору на національному етапі переможні світлини надіслали на міжнародний. І у конкурсі “Вікі любить Землю”три фото з України були представлені в міжнародному ТОП-15, що дуже приємно”, - розповідає менеджер проектів ГО «Вікімедія Україна» Віра Моторко, яка завітала до Хмельницького на відкриття виставки.


Музею-студії вона передала подарунок — дві конкурсні світлини, які зображають: Кам'янець-Подільську фортеця і заповідник “Бузький гай”.


Музею подарували дві світлини.

У виставці “Пам'ятки України” представлено 34 світлини 21 автора із різних куточків України. Серед них хмельничанин Сергій Зисько, чиї роботи перемогли у двох номінаціях “Краще фото Хмельницької області” та “Краще фото Тернопільської області”.


Сергій Зисько впеше взяв участь у конкурсі і одразу взяв дві номінації.

«Тепер і я знаю, як у Вікіпедії з’являються фотографії, яка це кропітка і нелегка робота, адже сам завантажив 507 фотографій, які презентують 67 об’єктів. Приємно, що ними користуються зараз, і що вони залишаться для майбутніх поколінь, – каже Сергій. – Особливо пишаюся, що перемогло фото моєї рідної Хмельниччини».


КАтерина Байдужа. Підгорянський монастир у Теребовлі.

Завітав у наше місто і фотограф із Білої Церкви Роман Наумов. Його фотографія (зимовий краєвид білоцерківського дендропарку “Олександрія”) стала кращою Київської області.


“Вперше взяв участь у конкурсі, але він класний, тому планую долучатися і надалі. Дуже приємно, що Вікіпедія запросила мене на цю виставку у Хмельницький”, - каже пан Роман.


Костянтин Брижниченко. Львівський національний академічний театр опери.

До речі, у понеділок, 30 січня, Аліна Возна, яка увійшла у топ-10 номінації «За найбільшу кількість сфотографованих пам’яток» в обох конкурсах, навчатиме усіх охочих, яким чином створювати статті у Вікіпедії та завантажувати фотографії у Вікісховище. Захід відбудеться у центральній міській бібліотеці (вул. Подільська, 78), початок о 10.00.


А фотовиставку “Пам'ятки України” можна переглянути у музеї-студії фотомистецтва (вул. Проскурівська, 56) до 14 лютого.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую