ye-logo.v1.2

Красилівські підприємці вибороли право платити до міського бюджету менше На правах реклами

Суспільство 1774

Незважаючи на те, що мер був проти…

25 січня у Красилові відбулося пленарне засідання позачергової дев’ятнадцятої сесії міської ради.

16 депутатів плюс мер вирішували долю не одного важливого питання життєдіяльності районного центру.

Найгострішим серед них стало те, яке підняли підприємці. Заручившись підтримкою фракції УКРОПу, люди прийшли на сесію, аби домогтися від влади зменшення відсотку ставки єдиного податку. Попередньо на засіданнях постійних комісій ставку пропонували встановити на рівні 20 % від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2017 року, тобто 3200 грн. Підприємці ж наполягали на 12,5 %. Власне, з таким зверненням вони і звернулися до депутатського корпусу. Спершу жваве обговорення даного питання і доводи підприємців не знаходили підтримки – ані міської влади, ані більшості обранців. Утім, ситуація, зрештою, змінилася. Депутати перейшли на сторону підприємців і протягнули дане питання, незважаючи на те, що мер був проти. Правда, перед тим, дійшовши консенсусу – ні вашим, ні нашим. Ставку єдиного податку для ФОПів другої групи встановили на рівні 15 %.

На цьому боротьба «підприємці – влада» не завершилася. ФОПи продовжили наступ – уже в питанні зменшення ставки податку на нерухоме майно – торговельні будівлі. Незважаючи на баталії у сесійній залі, тут перемогти ФОПам не вдалося. Його залишили на рівні 0,5 % за 1 квадратний метр площі.

16 депутатів плюс мер вирішували долю не одного важливого питання життєдіяльності районного центру.

А, от, у наступному питанні підприємці таки взяли реванш у влади. Із запропонованої ставки податку на будівлі промисловості та склади у 0,3 %, домоглися її зменшення до 0,1 % за квадратний метр площі. Зміни до рішення міської ради від 21.06.2016 року № 1 «Про встановлення місцевих податків і зборів на 2017 рік» депутати внесли одразу.

«Я розумію, звісно, що зменшення податків – це мінус для бюджету, – каже голова фракції УКРОП у Красилівській міській раді Сергій Дунець. – Але, від початку року в нас в місті вже закрилося близько 300 ФОПів. Якщо «додавити» решту, то що ми будемо мати? Вони ж, в принципі і є наповнювачами міської казни. Власне, тому ми вирішили підтримати підприємців. І, благо, нас підтримали й депутати з інших фракцій. Повністю вимог ФОПів ми не задовольнили, але зійшлися на прийнятній для обох сторін позиції. І це – справді важливо». 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую