ye-logo.v1.2

Прем’єр-міністр пояснив, для кого знизиться ціна на електроенергію вже з 1 квітня

Економіка 4034
На Хмельницькій АЕС Гройсман анонсував зниження цін на електроенергію для промвиробників
На Хмельницькій АЕС Гройсман анонсував зниження цін на електроенергію для промвиробників . Фото: автора

Розраховувати на знижку можуть великі промислові підприємства.

Перебуваючи на Хмельниччині, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував, що з 1 квітня 2017 року в Україні знизяться ціни на електроенергію для промислового виробництва. Зниження ціни складе 3-15 відсотків, залежно від об'єму виробництва і споживання електроенергії в конкретній області.

«Треба особливу увагу приділити енергоефективності. Треба зробити більш конкурентною українську продукцію. Звісно промислові регіони виграють від цього більше», - зауважив Прем’єр-міністр.

Крім того, Глава Уряду анонсував рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики щодо стандартного підключення нових заводів до електроенергії, аби працівники обленерго не виставляли свою ціну і не «обдирали» бізнес.

«Національна комісія прийме рішення про стандартне підключення до електроенергії. Тепер у будь-якому куточку України не зможе чиновник, працівник обленерго виставляти на свій власний розсуд ціну за підключення 1 кВт/г електроенергії. Ми вважаємо, що це буде ще один крок, важливий крок розвитку економіки і підприємництва в Україні”, – заявив він.

Перебуваючи на Хмельницькій АЕС, Володимир Гройсман ознайомився з планами Енергоатома щодо добудови нових енергоблоків. Згідно підрахунків, введення в експлуатацію третього та четвертого енергоблоків ХАЕС забезпечить щорічно додатковий відпуск 15 млрд. кВт*год електроенергії в енергетичну систему України.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Старокостянтинові пообіцяв допомогти придбати квартиру багатодітній сім’ї, у Нетішині подивився Хмельницьку АЕС, а в Шепетівці зайшов на ремонтний завод "Укроборонпрому", де лагодять техніку для ЗСУ.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую