ye-logo.v1.2

В Ізяславському районі чоловік незаконно користувався більше 150 гектарами землі

Суспільство 1299
На орендованих землях фермерське господарство чоловік не створив
На орендованих землях фермерське господарство чоловік не створив. Фото: sociedadambiental.net

Те, що державними землями, вартістю майже 2 мільйони гривень, користуються незаконно, виявили у місцевій прокуратурі.

Ізяславська райдержадміністрація здала в оренду одному з громадян земельні ділянки для ведення фермерського господарства ще в грудні 2012 року.

Як повідомив Вадим Вітрук, заступник керівника Шепетівської прокуратури, мова йде про понад 150 гектарів землі, розташованих на території Поліської та Щурівецької сільських рад Ізяславського району.

Однак у прокуратурі виявили, що порядок набуття і реалізації права на землю, встановлений законодавством, дотриманий не був. Також у заяві не обґрунтували бажані розміри земельних ділянок і не зазначили перспективи діяльності фермерського господарства.

Під час розслідування виявили й те, що згадані земельні ділянки не утворюють єдиний масив, а відтак їх раціональне використання не є можливим. До того ж фермерське господарство на них взагалі не було створене.

Тому у відомстві зробили висновок, що чоловік орендував ці землі не для ведення фермерського господарства, а штучно використав процедуру як пільговий порядок оренди земель поза передбаченої законодавством процедури земельних торгів.

За цим фактом до суду направили звернення з позовними вимогами до райдержадміністрації та орендаря про визнання незаконними та скасування спірних розпоряджень.

У суді ці вимоги задовольнили, і тепер земельні ділянки вартістю майже 2 мільйона гривень підлягають поверненню державі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую