ye-logo.v1.2

Подорожуємо Україною. На Пейзажній алеї в Києві живуть коти-сороканіжки і закохані зебри

Туризм 8146
Особливо зворушливо виглядаються скульптури янголів на подушках
Особливо зворушливо виглядаються скульптури янголів на подушках

У 2009 році тут створили унікальний дитячий парк.

Ви бачили котів-сороканіжок? А ворону, в дзьобі у якої вміщається доросла людина? А янгола, котрий сидить на м‘яких різнокольорових подушках просто на вулиці?
У Дитячому парку, що на Пейзажній алеї у Києві, можна побачити багато дивовижних скульптур, деякі із них просто кумедні, а деякі – неймовірно зворушливі та милі. Усе тут, навіть лавочки та смітники (а вони виготовлені у вигляді гральних кубиків) відповідає задуму майстра. Задума, за яким ти потрапляєш у казку. І дорослі з не меншим захопленням, ніж діти, залазять у пащеку гігантського кота, фотографуються з закоханими зебрами чи позують на постаменті замість пам‘ятника.

Один "традиційний" кіт з чотирма лапами, інший - казковий багатоніжка.


А ось і хвіст довгого кота (в один кадр не вміщається:).

Пейзажна алея в центрі Києва, в історичному Верхньому місті, прокладена на початку 1980-х років над урочищем Гончарі. З цієї височини відкриваються мальовничі краєвиди Подолу.
Пейзажна алея проектувалася як частина комплексу архітектурно-історичного заповідника «Стародавній Київ», в який мали входити, крім всього іншого, археологічний музей просто неба, музею містобудування і народних ремесел тощо. Однак грандіозний задум не був втілений у життя.


Фонтан "Закохані зебри".

Зате у 2009 році нове життя у Пейзажну алею вдихнув скульптор Костянтин Скритуцький. На колишньому пустирі молодий митець створив Дитячий парк. Він виклав із мозаїки на стіні кота-сороканіжку, облаштував лавочки у вигляді кота, зайця і ворони, фонтани у вигляді зебри та слоника.


Лавочка-ворона.

У наступному році скульптор доповнив парк майданчиком «Аліса в країні чудес». Дитячі гірки зроблені за мотивами однойменного роману, тут і чарівний кролик, і чеширский кіт, і чарівна гусениця. І робота над парком триває і надалі.

Читайте також: Жуляни – найбільший авіамузей України.


Ігровий майданчик «Аліса в країні чудес».

Цікаво, що проект втілюється у життя не державним коштом, а спонсорується мешканцями навколишніх будинків. Тепер це улюблене місце не лише їхніх дітей, а й багатьох киян і туристів. Хоча й знаходяться охочі відбити руку Маленькому Принцу чи відламати ногу янголу.


Ангелик з відбитою ніжкою.

Читайте також: Музей історії туалету: 500 мініатюрних унітазів і 5 цікавих фактів про гігієну

  
  Постамент для пам'ятника. Маленький Принц з лисеням.

Як дістатися

Найкоротший маршрут до Пейзажної алеї пролягає від станції метро Золоті ворота:

Не менш цікавий (це ж старий Київ), але трохи довший маршрут від станції метро Поштова пошта:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую