ye-logo.v1.2

Безкоштовні ковзанки у Хмельницькому про які ви, можливо, не знали (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Суспільство 8451
На безкоштовних ковзанках мало хто катається, більшість хмельничан йде на критий каток
На безкоштовних ковзанках мало хто катається, більшість хмельничан йде на критий каток. Фото: автора

У місті розчистили чотири безкоштовні ковзанки для любителів катання на ковзанах.

Канікули і відпустки вже минули, а проводити вихідні удома не хочеться, та й не варто. Зимовий відпочинок повинен бути зимовим! І мабуть найперше, що спадає на думку – це сані і ковзани.

Кататися на ковзанах полюбляє багато хмельничан. І більшість з них ходять на критий каток. Як доказ – учора, 28 січня, в післяобідню пору там було близько 50 чоловік (фото нижче).

Та у Хмельницькому облаштували ще чотири ковзанки, безкоштовні: на міському пляжі біля кафе «Малібу», біля ДЮСШ №3 «Спартак», у парку імені М. Чекмана та в парку імені І. Франка.

Але чи катаються на них хмельничани?

Ми перевірили – катаються. Але не всюди. Наприклад на міському пляжі відпочиваючих було найбільше, але на ковзанах каталося тільки троє. У інших місцях ситуація з відвідувачами гірша в рази, хоча ковзанки там дуже хороші. 

Та про все по порядку.

На замерзлій річці людей завжди вистачає, особливо у вихідні дні. Та переважно – це рибалки.

А на ковзанку біля пляжу ходять більше з санями, аніж з ковзанами. Відпочиваючих, щоправда не так багато, як на риболовлі, та вони є.

Окрім майданчика для ковзання, хмельничани ще зробили тут довгу «ковзанку для забігів». Остання – найбільше сподобалася малечі.

 

Хтось прийшов просто покататися, а хтось – зробити фото і навіть зняти відео для «Інстаграму».

Найкраще з усіх каталася Віка, хоча її тато запевняв, що дівчинка стала на ковзани може раз третій.

«Вона більше на роликах катається. З п’яти років напевно. А ковзани ми їй купили тільки минулого року. Ми сюди вперше прийшли, в основному катаємося на озері біля дитячої лікарні. Там теж люди місце розчистили. А на критий каток не ходимо – доньці не сподобалося, каже, людей дуже багато, а тут вона катається скільки захоче» – розповів Дмитро.

А от з іншого боку Бугу, біля ДЮСШ №3 «Спартак», відвідувачів катма. Ковзанка там розчищена ще не вся, але трек для катання по-колу вже є.

 

Андрій Томусяк, тренер з веслування на байдарках, каже, що скоро розчистить її повністю.

«На зимових канікулах я її не розчищав, бо то погода погана була, то лід горбатий... А зараз – рівненький, то діти не ходять, бо не знають, що тут є ковзанка, – розповів Андрій Анатолійович. – Відколи почав чистити, то сам зранку катаюся, коли занять немає. І ще діти, які ходять до мене на тренування, тут катаються. У школі є пар 18-20 ковзанів, то я їм даю, якщо не мають своїх».

Андрій Томусяк також розповів, що якщо хтось із хмельничан дуже захоче, то він зможе дати ковзани на прокат. Розмір можна підібрати: є й дитячі, і дорослі. А якщо він буде вільний, то зможе навіть навчити на них кататися.

Ще одним популярним місцем відпочинку хмельничан є парк імені М. Чекмана.

Але ковзанка, яку там розчистили, пустує.

Діти більше увагу звертають на сусідні атракціони. Один хлопчик навіть відмовлявся розуміти, чому влітку можна кататися на конячках, а взимку – ні.

 

Решта малечі одразу біжить на дитячий майданчик біля «Зоокуточка».

Найбільш популярною тут є гірка. З неї з’їжджають хто з санями, хто – з тарілками.

Свою тарілку 3-річний Матвій «купив на базарі». Спочатку боявся спускатися на ній, а потім казав, що так навіть краще, ніж на санях.

«Тут завжди багато людей, особливо в неділю, – розповів тато хлопчика Микола Демчук. – Ми ходимо сюди два-три рази на тиждень. На ковзанах ще не каталися. Хочемо правда спробувати, та вже на наступний рік мабуть».

Сестри Єва (8р) і Еля (5р) Чубаї, хоч і прийшли з санками, кажуть, що на ковзанах катаються також.

Їх дідусь, Олександр Олександрович Кухлевський, розповів, що на ковзанах дівчата катаються часто, але на критому катку, що у парку імені І. Франка.

«Вони з мамою туди ходять. В дочки є ковзани, а дівчатам вже беруть на прокат. А зі мною вони в парк гуляти ходять, і в музичну школу їх вожу. Бо тато в нас в АТО, то я зараз помагаю їм трохи» – поділився Олександр Олександрович.

 

Що ж до критого катка, ми вже згадували, відвідувачів там справді дуже багато.

І це попри те, що за п’ять метрів від «Льодовикового періоду» хмельницька ДЮСШ №2 залила баскетбольний майданчик, зробивши з нього ковзанку.

У суботу на критому катку каталося близько 50 хмельничан, а поряд – на ковзанці від ДЮСШ №2 – тільки двоє.

 

Ці двоє – 22-річний Марк і 50-річний Анатолій.

Марк Нарґід каже, що не займається хокеєм професійно, але на тренування у «Льодовиковий період» з хокею ходить.
«Я займався хокеєм у дитинстві, потім була перерва, а цього року я знову почав ходити на тренування, – розповів хлопець. – Тут я вдруге, бо цей каток тільки нещодавно залили. А зазвичай ми ходимо на пляж біля кафе "Малібу". Знаю, що ще в парку є каток, але там він маленький, щоб тренуватися».

А хмельничанин Анатолій Ковальов на ковзанці у парку катався вперше. Каже, що прийшов наточити ковзани, побачив, що залили каток, тому вирішив одразу й покататися.

А загалом, байдуже, на ковзанах ви, чи ні. Головне – щоб не сиділи вдома, і щоб ваш відпочинок був по-справжньому зимовим.

 

На гірці біля ЦУМу діти розковзали шість доріжок. На заваді їм не стає навіть те, що з’їжджати доводиться просто на асфальт.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую