ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Барком-Кажани»: «Гранати в них не тої системи»

Спорт 2765

Хмельничани в другому матчі 10 туру дали бій лідеру чемпіонату.

Хмельницькі волейболісти змогли все таки подарувати інтригу в протистоянні з «Барком-Кажанами». «Новатор», хоч і не виграв матч, але змусив суперника понервувати.

Щоправда, львів’яни, які впевнено виграли перший матч у Хмельницькому, значно частину другого протистояння постійно випереджали в рахунку господарів майданчика. Та віддати належне гравцям «Новатора», їм вдавалося наздогнати «Барком-Кажани» навіть тоді, коли вже здавалося, що партія програна.

На відміну від першого матчу, "Новатор" зміг гідно зіграти проти "Барком-Кажанів"

Хмельничани намагалися врятувати кожен м’яч

У першій партії перевага хмельничани у два очки була не тривалою, а згодом і взагалі її не стало. А, коли рахунок на табло став 17:20, господарі відшукали в собі сили, аби виграти три поспіль очки та зрівняти рахунок. Та після 22:22 кінцівка партія було все таки на користь гостей, які й виграли перший сет 22:25.

Друга партія також видалася напруженою. «Барком-Кажани» йшли у 2-3 очковий відрив, а «Новатор» був у ролі наздоганяючого. І команді з Хмельницького вдавалося грати на рівних із головним претендентом на золоті нагороди чемпіонату України. Утім, досвід та майстерність зіграли вирішальну роль у цій партії. Львів’яни «вирвали» перемогу з рахунком 25:27.

Дмитро Федоренко (№17) у другому матчі не часто був на майданчику

Гості зі Львова часто хитрили біля сітки і це давало результат

Сет третій міг стати заключним. Але «Новатор» зробив те, на що очікували вболівальники команди. Поступаючись 2-3 очками, хмельничани потужно зіграли у кінцівці партії. Програючи 20:22, волейболісти «Новатора» змогли перемогти в сеті 25:23 та подарувати глядачам як мінімум ще одну партію.

Діденко (№13) був визнанний кращим гравцем першого матчу 

Матч "Новатора" з "Барком-Кажани" був доволі цікавим та запеклим

Коли рахунок на табло був 8:15, а згодом 12:20, стало зрозуміло, що четверта партія та весь матч буде за гостями. Вони, перебудувавши свою гру, змогли перемогти 19:25 та виграти поєдинок з рахунком 1:3. Після матчу тренер «Барком-Кажанів» Угіс Крастініш висловив задоволення, що цей матч видався таким напруженим.

"Новатор" у другй грі часто блокував удари суперника

Емоцій в матчі не бракувало

Ну, а наставник «Новатора» Роман Ковальчук висловив своє бачення щодо двох матчів проти львів’ян. «Львів у першому матчі запропонував нову систему гри в захисті. Як казав відомий кіногерой: «Гранати в них не тої системи». Так, як грають львів’яни, в Україні не грали і не грає жодна команда. Тому це для нас був перший млинець, і він виявився гливким. У другому матчі ми зробили певні висновки та трохи краще зіграли. Але все одно суперник помилок не прощає. Програли дві рівні кінцівки у першій та другій партіях, і потім було важко перебороти команду. Підбір виконавців у «Баркома» дуже пристойний і в четвертій партії наставник львів’ян зробив деякі заміни… і нам не вистачило свіжості, щоб перегравати», - зауважив Роман Олександрович.

Після 10 туру «Новатор» зберіг за собою третє місце в турнірній таблиці. Але в «спину дихає» ВК «Вінниця», в якого на 5 очок менше. Саме з цією командою хмельничани зіграють в 11 турі, матчі якого пройдуть 2-3 лютого в Вінниці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую