ye-logo.v1.2

Заяву на шлюб прийматимуть онлайн ще в дев’яти районах області

Суспільство 2551
Заяву можна подати онлайн
Заяву можна подати онлайн. Фото: з архіву

Загалом учасниками цього проекту є 13 відділів ДРАЦСу.

 На Хмельниччині з 1 лютого учасниками проекту з онлайн-подачі заяв про реєстрацію актів цивільного стану стали ще 9 відділів ДРАЦС.

Подати заяву через інтернет на реєстрацію шлюбу чи записатися на консультацію до спеціаліста та отримати інші послуги тепер також можна у Волочиському, Городоцькому, Деражнянському, Дунаєвецькому, Кам'янець-Подільському, Красилівському, Летичівському районних та Нетішинському міському і Славутському міськрайонному відділах державної реєстрації актів цивільного стану області.

За словами начальника обласного управління Юстиції Віктора Худняка, загалом учасниками цього проекту є 13 відділів.

«Більшість послуг, які сьогодні надаються в ДРАЦСі, наприклад, подати заяву на реєстрацію шлюбу, змінити ім’я чи прізвище, подати документи про народження дитини тощо, здійснюються онлайн. Крім того, можна записатися на прийом до фахівця і визначити точний час, коли вас приймуть», - пояснює нововведення Віктор Худняк.

Як він каже, здебільшого через інтернет звертаються саме для того, щоб подати заяву про одруження. Аби не йти в ДРАЦС, можна подати заяву онлайн, а документи принести пізніше, вже ближче до визначеної дати.

«Хотілося б, щоб зверталося ще більше людей. Зараз це в основному молодь, старше покоління не надто долучається до таких нововведень», - додає Віктор Анатолійович.

Прийом заяв на державну реєстрацію актів цивільного стану в режимі онлайн здійснюється через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».Скористатися такою послугою також можна у відділах ДРАЦСу в Хмельницькому, Старокостянтинові, Шепетівці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую