ye-logo.v1.2

Чому в гості до Трампа запрошують молодих. Кам’янчанин розповів про поїздку у Вашингтон

Суспільство 2162
На Національному щорічному сніданку у Вашингтоні цього року було понад чотири тисячі осіб.
На Національному щорічному сніданку у Вашингтоні цього року було понад чотири тисячі осіб. . Фото: Валерія Каспрова

На початку лютого традиційно у Білому Домі у Вашингтоні відбувається щорічний сніданок у Президента.

Цього року участь у 65-му Національному молитовному сніданку у Вашингтоні взяли й представники Хмельниччини.
Основний захід за участі Президента США Дональда Трампа відбувся вранці 2 лютого та об’єднав у молитві до Бога біля 4 тисяч делегатів. Напередодні та після цього відбувалися молитовні спілкування та зустрічі в різних форматах за участі сенаторів і конгресменів США, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Валерій Каспров – молодіжний лідер із Кам’янця-Подільського, каже його запросили цього року відвідати Національний молитовний сніданок у Вашингтоні тому, що роблять ставку на молодих.

«Мене запросили сенатори США для розвитку та поглиблення стосунків. Критерії прості – вони роблять ставку на молодь яка, згодом може взяти відповідальність за країну», – каже Валерій Каспров.

Чоловік зізнається, бачити усе по телевізору і вживу – це разюча різниця, адже це подія, не те що міжнародного, а світового рівня. Понад чотири тисячі учасників із 140 країн світу!

З України до Вашингтона поїхало 50 осіб. В основному це народні депутати, політики, молоді лідери України.

За словами учасників, у своїй промові Президент США відзначив важливість віри, наголосив, що головною цінністю в житті людини не є матеріальний достаток, а духовне відродження.

Ідея започаткувати щорічний сніданок належить президенту Ейзенхауеру. Виникла вона після міжусобних війн, які переживали тоді у США і потрібно було робити щось, що об'єднає націю.

«Я вперше був на такому заході. Атмосфера там була наповнена духовним піднесенням, єдносттю, не вимушеносттю, простотою, без всякого пафосу. А найбільше вразила мене промова темношкірого капелана Сенату Бері Блека, який розповідав історію свого життя. Він жив в оточені темношкірих і до 16 років він навіть не потиснув руки білошкірій людині. В дитинстві його мати давала своїм дітям по 5 центів за кожен вивченний напам'ять вірш із Біблії. Один із цих віршів 1 послання Петра розділ 1 вірші 18, 19 з нього почався пошуки істини і ці пошуки призвели до кардинальних змін в його житті. Сьогодні він є капеланом сенату», – ділиться враженнями Валерій Каспров.

Частина української делегації у Вашингтоні.

Разом із Національним молитовним сніданком у Вашингтоні українці проводять і свій, український сніданок.

«Найбільше про що думається будучи тут, про Україну. Хочеться, щоби вмить все змінилось на краще, припинилась війна, настав добробут та процвітання. Але так не буває, потрібно багато і багато працювати. Тільки починаючи з любові до Бога, до ближнього та своєї землі, помноживши її на щоденну працю, нам вдасця подолати ті труднощі, які випали на долю нашого народу», – резюмує Валерій Каспров.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую