ye-logo.v1.2

Інфляція на Хмельниччині більша, ніж в середньому по Україні

Економіка 2034
Ціни продовжують зростати
Ціни продовжують зростати. Фото: trend.az

Головне управління статистики в Хмельницькій області оприлюднило дані щодо індексу споживчих цін у минулому місяці.

Якщо в Україні інфляція в січні становила 1,1%, то на Хмельниччині на 0,1% більше. Такі дані наводять в Головному управління статистики в Хмельницькій області.

Так, за повідомленням статуправління, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої збільшилися на 1,6%. Суттєво (на 12,9%) подорожчали овочі. На 6,3–2,3% підвищилися ціни на яловичину, сири, фрукти, маргарин, сметану, молоко, кисломолочну продукцію, сало, на 1,6–0,8% – на хліб, продукти переробки зернових, свинину, цукор, кондитерські вироби з цукру та борошна. Водночас на 3,9–0,8% подешевшали яйця, оливкова олія, кава.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,4% спричинено подорожчанням автомобілів на 5,0%, транспортних послуг – на 4,1%, палива та мастил – на 2,7%. Принаймні, так вважають в управлінні. А через збільшення плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 15,2% послуги освіти подорожчали на 1,7%.

Нагадаємо, на сайті "Є" триває опитування, в якому ми запитуємо думку читачів, чому ростуть ціни та нагадуємо, що з березня вже точно подорожчає.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую