ye-logo.v1.2

Пріоритет на електротранспорт: якою буде нова транспортна мережа Хмельницького

Суспільство 2777
Навесні представлять нову транспортну мережу
Навесні представлять нову транспортну мережу. Фото: автора

Новації запропонують обговорити громадськості.

Нова транспортна мережа Хмельницького передбачатиме чотири складових. Про це повідомив заступник міського голови Андрій Бондаренко сьогодні, 14 лютого, під час  телефонної лінії "Міська влада відповідає".

“Максимально всі райони ми закриэмо тролейбусами, тобто пріоритетом буде електротранспорт. Другий пріоритет — автобуси, вони частково дублюватимуть електротранспорт і під час якихось збоїв у русі тролейбусів, страхуватимуть. Наступна складова - це середній і малий транспорт. Його плануємо запустити туди, де не має можливості для руху великогабаритного транспорту, або просто не має економічної доцільності”, - каже заступник міського голови.

Четверта складова — це декілька нових експрес-маршрутів. Вони з'єднають протилежні мікрорайони міста, рухатимуться із мінімальною кількістю зупинок, обминуть центр, але вартість проїзду в них буде більша, ніж зазвичай.

“Зміни у мережі почали ще минулого року. Зараз збираємо інформацію, спілкуємось із перевізниками, в нас є робоча група, яка акумулює звернення громадян. Обов'язково врахуємо побажання громадян”, - додає Андрій Євгенович.

За його словами, приблизно до 1 березня цю інформацію узагальнять і створять потенційну мережу. Далі, ще місяць дадуть для громадських обговорень.

“Крім того, зараз ми працюємо над конкурсом для перевізників. У цьому році завершується строк договорів і десь у вересні плануємо провести новий. У конкурсі об'єктом буде маршрут 1, маршрут 2, максимум маршрут 3. Зараз перевізники порушують умови договору, але ми нічого не можемо зробити, бо вони опікуються приблизно 70 маршрутними таксі. Ми розриваємо договір — і місто паралізоване. Якщо матимемо такі маленькі маршрути, при тій кількості порушень, зможемо без проблем розірвати договір, і головне, буде ким замінити перевізника, бо конкуренція в місті є”, - зазначає Андрій Бондаренко.

Також, серед обов'язкових умов для перевізників, буде наявність GPS, чіткі вимоги до музики у транспорті, одягу водія і звітності.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую