ye-logo.v1.2

Хмельницький Майдан у світлинах представили в музеї історії міста

Суспільство 2974
Усі фото передадуть у фонд музею
Усі фото передадуть у фонд музею. Фото: автора

Автор експозиції – фотограф Сергій Аніськов.

Учора, 17 лютого, у Хмельницькому музеї історія міста відкрили виставку персональних фото Сергія Аніськова «Майдан. Історія протесту». Усі фото присвячені подіям на Майдані. Більшість із них зроблені на Майдані у Хмельницькому. Наше місто у лютому 2104 року теж перебувало у вирі революційних подій.

«Роботи із виставки залишаться у музеї міста Хмельницького для збільшення його фонду. Це історичний спадок, а без історії не має майбутнього. Буду відвертий, мені шкода тих тролейбусів, які згоріли, а ще більше шкода людей, які постраждали. Революція Гідності змінилась після перших смертей. Щось зламалося в кожному українцеві і в мені. На фото я хотів показати, що дійсно тоді відбувалося», - розповідає автор виставки Сергій Аніськов.

Сергій Аніськов – член Національної спілки фотохудожників України, фотомитець, куратор фотовиставок і мистецьких проектів, практичний психолог і громадський діяч. У його доробку 14 персональних фотовиставок і понад 30 колективних.

Усі фото присвячені подіям на Майдані

«19 і 20 лютого - важкі, але важливі дні в історії України, коли вирішувалось, або все пропаде, або зміниться. Все змінилось. Можна багато дискутувати про те, чи воно змінилось в ту сторону, яка нас задовільняє, але Україна кардинально і остаточно змінила геополітичний курс. У Хмельницькому були одні із насильніших протестів в Україні. Автор виставки Сергій Аніськов через фото ділиться з нами своїми емоціями, тими, що були три роки тому» - розповідає заступник хмельницького міського голови Володимир Гончарук.

Виставку представили у музеї історії міста

Оформлювати експозицію фотографу допомагала учениця обласного ліцею-інтернату Валерія. Дівчинка, окрім того, представляє прес-клуб "Юний журналіст".

На світлинах зображено частинку історії нашого міста

«Я допомагала Сергію оформляти цю виставку. Ми разом клеїли фото. Захоплює дух, настільки сильно передані на світлинах відчуття Майдану, його атмосфера. Такі події людям потрібно пам’ятати», - додає Валерія.

Автор виставки через фото поділився власним баченням тих подій

Події 2013-2014 років сколихнули всю Україну

На відкритті виставки звучали музичні твори

Сергій Аніськов розповідає про виставку

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую