ye-logo.v1.2

У Меджибізькому заповіднику, щоб зберегти історичну забудову, організовують консультації з громадськістю

Історія 2290
20 відсотків меджибіжчан усвідомлюють необхідність реставрації пам
20 відсотків меджибіжчан усвідомлюють необхідність реставрації пам'яток. Фото: з архіву

Мешканці об’єднаної громади ще не надто усвідомлюють значення пам’ятки.

 Державний історико-культурний заповідник “Межибіж” готується до консультацій з громадськістю щодо охорони та збереження пам’яток. Як йдеться на офіційному сайті, щоб дізнатися, наскільки майбутнє історичної забудови цікавить громаду, спеціально опитали кожного сотого дорослого мешканця.

Соціологічне дослідження провели спільно Державний історико-культурний заповідник “Межибіж” та студенти Української Академії лідерства, які приїхали на Хмельниччину з 18 областей України для практичного навчання та волонтерської роботи.

Як виявилося, мешканці Меджибізької об’єднаної громади у своїй більшості ще не надто усвідомлюють, якою потужною основою для соціального розвитку та добробуту є історичні пам’ятки Меджибіжчини, і що цю історико-культурну основу треба заради цього зберігати та відновлювати.

«Однак, громадська думка вже починає активізуватися в цьому напрямку, і, наприклад, близько 20 відсотків меджибіжчан назвали необхідність реставрації пам’яток необхідною умовою для розвитку туризму та супутньої інфраструктури», - зазначається на сайті заповідника.

Повністю результати соціологічного опитування проаналізують під час консультацій з громадськістю, які відбудуться у конференц-залі Меджибізької фортеці 23 лютого.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую