ye-logo.v1.2

«1000 дерев Хмельницькому»: школярам пропонують обміняти макулатуру на саджанці На правах реклами

Суспільство 5986
Акція «Офіс-Центру» проходить за підтримки Хмельницької міської ради
Акція «Офіс-Центру» проходить за підтримки Хмельницької міської ради. Фото: автора

Еко-проект зі збору макулатури і озелененню міста започаткували в «Офіс-Центрі».

Принеси макулатуру до школи – долучись до гарної справи! Саме під таким гаслом проходить акція «1000 дерев Хмельницькому». Її ініціатором стала компанія «Корвет» мережі магазинів канцелярських товарів «Офіс-Центр». А суть акції полягає у тому, щоб обміняти макулатуру на саджанці дерев.

Як пояснила представник компанії «Корвет» Оксана Лагоржевська, 100 кілограмів макулатури дорівнюють 1 дереву. Відтак, щоб посадити 1000 дерев, потрібно зібрати 100 тисяч клограмів макулатури.

«Ініціатива проекту "1000 дерев Хмельницькому" виникла з двох причин. По-перше, тема озеленення актуальна для будь-якого міста, в тому числі й для Хмельницького, який розбудовується, омолоджується і стрімко розвивається. А по-друге, вивчаючи іноземний досвід і нові тенденції соціалізації дітей, ми прийняли рішення створити новий цікавий проект саме для школярів, – розповіла Оксана Лагоржевська. – Реалізація такого проекту стала реальною завдяки простим математичним підрахункам. У Хмельницькому є 40 навчальних закладів, у яких навчається більше 100 тисяч школярів. І якщо кожен школяр упродовж двох місяців принесе 4 кілограми макулатури, то на вилучені за неї кошти ми зможемо придбати 1000 дерев та саджанців для міста Хмельницького».

Цей проект реалізують у два етапи.

Перший – збір макулатури, який триватиме з 1 березня до 30 квітня.

У ліцеї №17 організатори провели презентацію проекту для замісників директорів усіх шкіл міста.

Таким чином до проекту «1000 дерев Хмельницькому» мають долучитися усі 40 шкіл міста.

А другий етап – це висадка дерев.

Після того, як навчальні заклади здадуть макулатуру, організатори закуплять саджанці вічнозелених рослин і висадять їх упродовж травневих свят – з 1 до 10 травня. Частину дерев висадять на територіях, прилеглих до шкіл, а решту – у місцях, затверджених міською радою.

Тисяча дерев – це реально. Фото: надане організаторами.

Також для проекту «1000 дерев Хмельницькому» організатори створили окремий сайт. На ньому можна буде слідкувати за тим, які школи Хмельницького і скільки кілограмів макулатури здали. Ця інформація буде оновлюватися щотижня і відповідно до того сформується рейтинг шкіл.

Оксана Лагоржевська запевнила, що ті навчальні заклади, які будуть найактивнішими, отримають сертифікати почесних учасників проекту, а школярі – значну знижку на продукцію в магазинах «Офіс-Центр».

Таким чином Хмельницький стане чистішим, а діти – більш свідомими до проблем екологічного стану міста.

Окрім школярів, до проекту можуть також долучитися усі небайдужі хмельничани.
Фото: надане організаторами.

Еко-проект «1000 дерев Хмельницькому» здійснюється за підтримки Хмельницької міської ради та міського голови Олександра Симчишина.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую