ye-logo.v1.2

Де на Хмельниччині найгірше годують школярів

Суспільство 2428
Олег Фасоля розповів на засіданні колегії ОДА про харчування школярів
Олег Фасоля розповів на засіданні колегії ОДА про харчування школярів. Фото: автора

У деяких районах на харчуванні для дітей у школах «економлять».

 Через недостатнє фінансування не у всіх районах області виконуються норми харчування у загальноосвітніх закладах. Хоч середня вартість одноразового харчування у школах становить 7,2 гривні, є такі райони, де ця сума майже вдвічі менша.

Як розповів директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА, за рахунок коштів місцевих бюджетів одноразове харчування організоване для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами та з малозабезпечених сімей. Безкоштовно харчуються також діти учасників АТО, переселенців.

За словами Олега Фасолі, вища від середнього вартість харчування у Деражнянському районі (16 гривень), Старокостянтинові й Волочиській ОТГ (11,5), містах Хмельницькому і Кам’янці-Подільському (9 гривень).

Натомість низька середня вартість у Ярмолинецькому, Новоушицькому, Віньковецькому, Городоцькому, Білогірському районах та деяких тер громадах, і становить від 4 до 5 гривень. Як каже головний освітянин, це не дає можливості забезпечити якісне харчування.

«В окремих районах та об’єднаних територіальних громадах харчування учнів 1-4 класів організовано за співфінасуванням – кошти місцевих бюджетів, батьківські кошти, спонсорська допомога та продукція, виро¬щена на пришкіль¬них ділянках. При такому фінансуванні норми харчування виконуються від 90 до 100% (середній показник по області – 82%)», - повідомив Олег Фасоля.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую