ye-logo.v1.2

Нардеп на хмельницькому майдані: «Нам ганьба, і ми «скотиняки» (ФОТО+ВІДЕО)

Суспільство 10393

У Хмельницькому відбулася акція протесту

Сьогодні в обласному центрі на майдані Незалежності зібралися підприємці та пенсіонери. Усі вони прийшли, щоб висловити своє ставлення до того, щоб відбувається в країні. А саме – про рівень життя, який, за їх словами, впав у рази. А винна в цьому влада.

«Нехай щось думають, вирішують. А, якщо не можуть, то нехай ідуть у відставку разом із Президентом, бо так жити неможливо, - сказав журналісту «Є» ще до початку мітингу пан Сергій, який, за його словами, вимушений їздити на заробітки до Польщі. – Думаєте, мені хочеться там працювати? Ні! Мені це набридло. Але знайти роботу в Хмельницькому, яка б дала можливість прогодувати сім’ю, я не можу. Скільки це можна терпіти».

«Ми вимагаємо скасувати постанови Кабміну та закони про «драконівські» штрафи для підприємці, написати новий Податковий кодекс, припинити продаж землі та зменшити тарифи за комунальні послуги», - заявила Надія Кнець, керівник міської профспілки захисту підприємництва. Пенсіонери ж обурювалися – якщо мінімальна зарплата 3200 (на руки вона складає трохи більше 2500 гривень), то чому немає такої мінімальної пенсії. Нарікали й на те, що партії в 2014 році, йшовши на парламентські вибори, як і нинішній Президент Петро Порошенко, обіцяли одне, а роблять інше.

Один із плакатів на мітингу

Учаснику мітингу прийняли резолюцію, до якої увійшло чимало вимог. Від зменшення тарифів на житлово-комунальні послуги та підвищення пенсій, до… заборонити Міжнародному валютному фонду видавати кредити України, бо, цитуємо: «гроші розкрадає влада».

Нарікали хмельничани й на те, що багато хто вимушено їде на заробітки до інших країн.

Як проходив мітинг, можна було слідкувати в прямому ефірі на сторінці сайту «Є» в «Фейсбуці». Нині ж можете переглянути все у записі:

Покликали на майдан і нардепів, які, за словами Надії Кнець, приїхали на якусь нараду в Хмельницьку облдержадміністрацію. І вони прийшли. Обидва – представники фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Мельник та Володимир Мельниченко. Їхню появу зустріли вигуками «Ганьба». Пристрасті намагалася «загасити» пані Кнець, яка пояснювала в мікрофон: «Не правильно! Потрібен результат, а не крики». Врешті-решт, народним обранцям надали слово.

Хмельничани вимагали зменшити комунальні тарифи.

«Я розумію, що б я тут не розказував, щоб не пояснював, дуже складно говорити, - першим почав Сергій Мельник. – Всім не просто сьогодні. Найскладніше, пенсіонерам… Попри всю критику, бюджетній сфері підняли трохи зарплату. Щойно в облдержадміністрації керівник обласної податкової сказав, що надходження до бюджету за січень зросли на 42%. Тому першим завданням, яке ми бачимо, відокремити людей, які мають більше 25 років стажу роботи та збільшити пенсію цій категорії». Намагався висловити свою думку і щодо субсидій, і щодо цін, але… знову «Ганьба» і спроба організаторів акції заспокоїти людей.

Володимиру Мельниченку (праворуч) та Сергію Мельнику (ліворуч) дісталися "теплі" слова від хмельничан.

Суперечки, галас і мікрофон вже в іншого народного депутата. Виступити якому вдалося з другої спроби. «Щоб ми тут сьогодні не говорили, сьогодні ти депутат, ти «скотиняка», ти сволоч. Це зрозуміло. І нам ганьба, - заявив Володимир Мельниченко. – Але я і Сергій Іванович – депутати-мажоритарники, і робимо все, щоб щось зробити для своєї громади, для свого округу. І пенсіонери, і діти в нас у пріоритеті. Але не все в наших силах». У відповідь лунало: «Брехун був і є». «Ми просимо в вас пробачення, якщо ми з Сергієм Івановичем десь не допрацювали, - продовжив Володимир Володимирович. – Ще раз кажу. Нам ганьба, і ми «скотиняки», це зрозуміло. Але сьогодні перший день весни, вітаю вас…»

За вимоги до влади голосували руками.

Ще пару виступів і люди розійшлися. Та не виключено, що збиратимуться щосереди. Принаймні, про таке говорили. Ну, а щодо вимог, то заявили - якщо в Києві проігнорують, то хмельничани прийдуть до столиці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую