ye-logo.v1.2

Хмельничанам дають чверть мільйона гривень на розвиток власного бізнесу

Суспільство 3286
Василь Міракін має власний бізнес і переконаний, що жити мріями про роботу за кордоном значно гірше, ніж відкрити власну справу в Україні
Василь Міракін має власний бізнес і переконаний, що жити мріями про роботу за кордоном значно гірше, ніж відкрити власну справу в Україні. Фото: автора

Таким чином молодь закликають не їхати за кордон, а відкривати свою справу в Україні.

Цьогоріч у Хмельницькому стартував унікальний для міста проект – конкурс для підтримки стартапів з бюджетом 250 тисяч гривень. Це ініціатива «Хмельницького молодіжного клубу розвитку» (ХМКР) у рамках проекту «Бізнес інвестує в молодь».

Зі слів Степана Кушніра, голови правління організації, сучасна молодь не бачить майбутнього в рідній країні і шукає реалізації за кордоном. І одним з рішень цієї проблеми є відкриття власного бізнесу в Україні. Для цього інвестори проекту, а саме – українські підприємці, які входять до Агенції сталого розвитку (АСТАР), погодилися виділити 250 тисяч гривень на реалізацію кращого стартапу.

Участь у цьому проекті можуть брати люди віком до 35 років, але варто наголосити, що заявки будуть приймати лише від тих, хто вже проходив навчальні програми «ХМКР» у 2017 році.

Степан Кушнір пояснив, що це вимушена дія, адже підприємцям потрібна гарантія того, що учасники програми не пройдисвіти, і що на них можна дійсно покластися як на бізнес партнерів.

«Наступного місяця у нас стартують короткострокові програми, які можна буде пройти. Першим буде базовий курс лідера. Цей перехідний період потрібен для того, щоб ми зрозуміли, що це за люди, чи справді вони хочуть відкрити власний бізнес. Це своєрідна гарантія того, що людина не зникне наступного ж дня» – розповів Степан Кушнір.

Проект стартапів спрямований на молодь – людей, віком до 35 років.

Також голова правління зазначив, що програма стартапів діятиме до кінця 2017 року, тож встигнути подати проект зможе кожен. У написанні бізнес-плану допоможуть організатори, від учасників потрібні лише реальні пропозиції і цікаві ідеї для бізнесу. Упродовж двох тижнів ці заявки розглядатимуть потенційні інвестори, і реальні, ефективні та економічно обґрунтовані ідеї знайдуть своє втілення. Також може бути варіант спільного бізнесу з інвестором, у такому випадку бюджет реалізації проекту становитиме не 25 тисяч гривень, а значно більше.

Василь Міракін, місцевий підприємець, який є співзасновником «АСТАР» і учасником проекту «Бізнес інвестує в молодь», також переконаний, що жити мріями про роботу за кордоном значно гірше, ніж відкрити власну справу в Україні.

«На сьогодні статистика трохи сумна: в Україні з 8-10 стартапів приживається лише два, а через рік залишається тільки один. Та навіть якщо чиясь ідея не дійде до фіналу, учасники принаймні будуть розуміти, що їм потрібно доопрацювати, щоб бізнес все ж таки запрацював. А цих знань не дасть жоден інститут і жодна навчальна програма. Тому потрібно пробувати і рухатися вперед, бо економіка країни базується на бізнесі і на підприємництві. І коли в Україні буде достатньо коштів, і ці кошти будуть рухатися всередині країни, забезпечуючи робочі місця, то ніяка війна і політика не зможуть на нас так впливати» – розповів підприємець.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую