ye-logo.v1.2

Одесити в Хмельницькому показали «Внутрішній світ. Три D» у фотографіях

Культура 1948
Хмельничанам показали «Внутрішній світ. Три D» у фотографії
Хмельничанам показали «Внутрішній світ. Три D» у фотографії. Фото: автора

Виставка діятиме до 23 березня.

Вчора, 2 березня, у Хмельницькому відкрили виставку фотографій «Внутрішній світ. Три D», на якій представлено більше сотні знімків трьох одеських фотографів.

Перша з них, Анжеліна Надєжда, займається фотографією більше 10 років, і знають її не лише в Україні.

У Хмельницькому фотограф бувала не раз, але на відкриття цієї виставки приїхати не змогла. Та молодші фотографи, Наталія Карпенко і Ольга Корчемкіна, не лише привезли свої роботи, а й поділилися тонкощами роботи над ними.

«Нас троє і кожна відчуває світ об’ємно, по-своєму. Іноді я не можу підібрати слів, щоб описати якісь відчуття, думки і переживання, бо я не літератор, але я знаю, як це зробити візуально» – поділилася Наталія Карпенко.

 

Роботи Наталії Карпенко.

Фотографією, до речі, вона почала займатися порівняно нещодавно – з 2013 року, але вже виграла декілька конкурсів і стала членом Національної спілки фотохудожників України.

«Я не думаю, що у нас трьох внутрішній світ чимось відрізняється від вашого внутрішнього світу, – продовжила фотограф. – Я вважаю, що у кожного він особливий і унікальний, потрібно лише навчитися відображати його візуально».

Наталія Карпенко прагне віднайти гармонію і зафіксувати її на знімках.

А Ольга Корчемкіна займається фотографією трохи більше – з 2011 року, і називає себе фотографом-психотерапевтом, оскільки майже одночасно з цим почала вивчати гештальт-терапію.

  

Роботи Ольги Корчемкіної.

«У мене ці дві сфери плавно перетікають одна в одну, тому що на фотографіях я намагаюся показати внутрішній світ людини.

Більшість людей, коли бачать камеру, чомусь лякаються і думають, що потрібно якось по-іншому себе подавати. Але це не так, бо для того, щоб фотограф зміг відобразити внутрішній світ людини, потрібно щоб людина залишалася собою і була природньою. Тому для мене важливо бути попередньо знайомою з тими, кого я фотографую» – розповіла Ольга Корчемкіна.

Також фотограф дала пораду для тих, хто соромиться камери.

«Я би радила спробувати робити автопортрети. Зараз це просто, бо практично у кожного є смартфон. Таким чином людина буде звикати до себе і до того, як вона виглядає збоку. А потім потрібно знаходити тих людей, з якими вам легко і приємно спілкуватися, і тоді робити фотосесії» – поділилася Ольга Корчемкіна.

 

Роботи Анжеліни Надєжди, яка не змогла приїхати до Хмельницького.

Цю виставку відкрили у виставковій залі хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Але 2 лютого у Хмельницькому відкрилася ще одна виставка фотографій – «З любов'ю до жінки». І зі слів директора музею-студії фотомистецтва Костянтина Жданова, вони обидві дуже пов’язані.

Кожен з трьох фотографів представив на виставці близько 40 робіт.

«У музеї проходить виставка міжнародного Салону-турне, де представлені кращі роботи за 10 років. А у виставковій залі три фотографи показують свій внутрішній світ. Інакше кажучи, у нас – виставка про жінок, а тут – виставка жінок. Вони обидві пов’язані проектом "Перетинання". Це міжгалерейний мистецько-освітній проект у Хмельницькому. Тому якщо ви йдете дивитися на одну виставку фотографій, обов’язково потрібно відвідати й іншу» – розповів Костянтин Жданов.

Виставка одеських фотографів «Внутрішній світ. Три D» діятиме у місті до 23 березня. Її можна переглянути за адресою: вулиця Проскурівська, 67. Вхід – безкоштовний.

Виставка фотографій діятиме до 23 березня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую