ye-logo.v1.2

На дороги області повернулися перевірки

Офіціоз 3000
Перевірки повернулися
Перевірки повернулися. Фото: new.km.ukravtodor.gov.ua

Знову проводять зважування великовагового транспорту.

На автодорогах Хмельниччини відновили контроль та перевірку вагових і габаритних параметрів транспортних засобів, що проводиться Службою автомобільних доріг спільно із Управлінням Нацполіції та Укртрансбезпеки.

Як повідомили у Службі автодоріг, починаючи із 1 березня, на пересувному комплексі габаритно-вагового контролю працівники ДП «Хмельницький облавтодор» почали проводити зважування великовагового транспорту.

За перший день перевірок провели 25 зважувань вантажівок, двоє з яких рухались із перевищенням допустимих норм. У таких випадках на порушників працівниками Укртрансбезпеки накладається штраф.

Нагадаємо, що сьогодні нормативними документами передбачено перевезення вантажів із загальною масою (разом з масою транспортного засобу) – не більше 40 тонн. Крім того, вагові параметри контролюються і по навантаженню на вісі – для навантаження на одиночну вісь – 11 тонн, на здвоєну – 16 тонн, на строєну – 22 тонни.

За даними Служби автодоріг, щорічні збитки, які завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричинених рухом великовагових транспортних засобів, складають більш, ніж 2 мільярди гривень.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую