ye-logo.v1.2

У конференції в прикордонній академії взяли участь понад 40 навчальних закладів та установ

Суспільство 2133
Конференція зібрала представників різних вишів
Конференція зібрала представників різних вишів. Фото: прес-служби академії

Говорили про сучасні проблеми криміналістики.

 Національна академія Державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького 3 березня провела Всеукраїнську науково-практичну конференцію юридичного спрямування. Присвятили її 25-й річниці з дня утворення навчального закладу.

Як зазначає прес-служба вишу, метою конференції стало обговорення актуальних проблем кримінального права, процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності, узагальнення наукового і практичного досвіду їх вирішення.
Зокрема, на конференцію «Актуальні проблеми кримінального права, процесу, криміналістики та оперативно-розшукової діяльності» подали тези виступів представники більш ніж 40 навчальних закладів та установ України.

«Сьогодні розвиток Державної прикордонної служби України відбувається в рамках загальної реформи сектору безпеки і оборони України. Ми реформуємося як правоохоронне відомство, виконуючи завдання як охорони, так і оборони державного кордону. Відповідно до даного вектору розвитку, діяльність Державної прикордонної служби України ґрунтується на трьох основних формах оперативно-службової діяльності: прикордонна служба, прикордонний контроль та оперативно-розшукова діяльність. Тому сьогодні приділяється значна увага оперативно-розшуковій діяльності, як одному з основних інструментів протидії таким негативним явищам на державному кордоні, як контрабанда наркотичних засобів, незаконна міграція, торгівля людьми, тероризм тощо. Тому питання підготовки висококваліфікованих оперативних співробітників не може не зайняти гідного місця в освітньому процесі академії», – сказав ректор Національної академії генерал-майор Олег Шинкарук.

Визначною подією на конференції стало підписання договору про співпрацю між Національною академією та Науково-дослідним інститутом вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса Національної академії правових наук України.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую