ye-logo.v1.2

Тарасюк, Янукович, «Межигір'я»… та застава в 6,4 мільйони гривень

Кримінал 2332
Ігорю Тарасюку оголосили підозру винесли підозру за ч.5 ст.27 (пособництво злочину) і ч.5 ст.191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великих розмірах)
Ігорю Тарасюку оголосили підозру винесли підозру за ч.5 ст.27 (пособництво злочину) і ч.5 ст.191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великих розмірах). Фото: ubr.ua

Генпрокуратура оголосила підозру екс-очільнику Державного управління справами.

Під рішенням про передачу «Межигір'я» з державної власності у приватну стоїть підпис саме чинного на той момент голови Державного управління справами Тарасюка. Про це повідомив «Главком», після того, як 3 березня Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Ігорю Тарасюку оголошено підозру.

«У ході досудового розслідування за місцем його проживання проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено документи, 1 млн. євро, золото та інші речі, які мають значення для слідства. Сьогодні І. Тарасюку буде обрано запобіжний захід», - на своїй сторінці в «Фейсбук» написав Юрій Луценко.

Як повідомила «Українська правда», Печерський райсуд Києва призначив заставу в розмірі 6 мільйонів 400 тисяч гривень для екс-глави Державного управління справами Ігоря Тарасюка, якому повідомлено про підозру у справі заволодіння «Межигір'ям».Також на Тарасюка поклали ряд зобов'язань, зокрема: здати закордонні паспорти, носити електронний браслет та повідомляти прокуратуру щодо зміни місця проживання.

Під рішенням про передачу «Межигір'я» з державної власності у приватну стоїть підпис Ігоря Тарасюка. Копія такого документу оприлюднив «Главком».

Ігор Тарасюк переконує, що мільйон євро, які при обшуках у нього знайшла Генпрокуратура, йому не належать. Про це він повідомив, відповідаючи на запитання «Української правди». «Вони були у мене. Але це не мої гроші», – сказав він. На запитання журналістів, хто внесе за нього заставу, він сказав: «Впродовж 5 днів вирішимо. Друзі допоможуть». Також Тарасюк переконував журналістів, що він не знає, що йому інкримінують, тому що не мав часу ознайомитися з матеріалами справи.

Нагадаємо, Ігор Тарасюк був керівником Державного управління справами у 2005-2010 роках, за часів президентства Віктора Ющенка і в тому числі прем'єрства Віктора Януковича. Він також є співвласником ПАТ "Миронівський хлібопродукт", до якого входять ТМ "Наша Ряба", ТМ "Сертифікований Ангус", ТМ "Фуа Гра", ТМ "Легко!", ТМ "Бащинський", ТМ "Дружба Народів", ТМ "Європродукт".

Довідково: Ігор Тарасюк народився 10 травня 1967 у Львові. За даними «Ліга. Досьє» у 1989–1992 працював інженером-електриком на хмельницькому заводі «Катіон». А далі: 1992 — 1993 виконавчий директор комерційно-виробничої фірми «Поступ» (Хмельницький), 1993 — 1994 начальник зовнішньо-економічного відділу, генеральний директор ТОВ «Реммаш» (Хмельницький), 1994 — 1996 заступник голови правління банку «Агрос» (Хмельницький). З 1989-го - голова хмельницького крайового Союзу націоналістиної української молоді. Був одним із тих, хто створював Народний рух України на Хмельниччині. Був і нардепом, але обраним на Тернопільщині.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую