ye-logo.v1.2

Поліцейські перевірили близько сотні будинків у Хмельницькому на рівень «доступності» для злодіїв

Суспільство 2669
Робота над проектом триває
Робота над проектом триває. Фото: автора

Мешканці вже отримали рекомендації, як убезпечити житло.

 У рамках проекту «Безпечний будинок» хмельницькі поліцейські продовжують перевіряти багатоповерхівки, аби зменшити рівень злочинності. За словами заступника начальника міської поліції Ігоря Кирника, правоохоронці вже обстежили близько сотні будинків і надали мешканцям рекомендації щодо забезпечення безпеки їхнього помешкання.

«Робота над проектом триває, ми свідомо не ставили терміни для нього, оскільки обстеження будинків відбувається у той час, коли в представників правоохоронних органів немає викликів. У лютому поліцейські були навантажені іншими видами роботи, але зараз знову приступили до реалізації проекту», - пояснив Ігор Кирник.

За його словами, ініціатива сприймається мешканцями позитивно, однак втілити рекомендації поліцейських можуть не всі. Зокрема, не у кожному будинку жителі можуть встановити у під’їздах камери спостереження.

«Огородження прибудинкової території, до прикладу, є теж одним із заходів убезпечення будинку. Чи наявність густих зелених насаджень – якщо вони є причиною скупчення асоціальних елементів, рекомендуємо їх зрізати, щоб створити кращу оглядовість. Ми доводимо це мешканцям будинків, що головне – попередити злочинність», - зазначив поліцейський.

Такі акти складають поліцейські

Поліцейські приходять оглядати будинки у різних районах міста, попередньо домовившись з головами ОСББ. З тими будинками, які обслуговують ЖЕКи, каже Ігор Кирник, також правоохоронці домовляються про обстеження. Тоді при огляді багатоповерхівки має бути представник управління ЖКГ.

Нагадаємо, учасники проекту «Безпечний будинок» – це дільничні офіцери, патрульні, голови ОСББ, мешканці багатоповерхівок і представники інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Правоохоронці перевіряють під’їзди, дитячі майданчики, підвали, прибудинкову територію, стоянки і складають акти обстеження. Після цього на підставі аналізу слабких місць поліцейські повідомлятимуть про них мешканців і рекомендуватимуть, як усунути проблеми.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую