ye-logo.v1.2

На Дністрі може підвищитися рівень води

Суспільство 1622
Рятувальники попередили, що місцями на Дністрі можуть бути підтоплення
Рятувальники попередили, що місцями на Дністрі можуть бути підтоплення. Фото: з архіву

Рятувальники попередили, що місцями рівень води може зрости на 70 сантиметрів.

12 - 13 березня на лiвих притоках Днiстра (Тернопільська, Хмельницька, Вiнницька області) очiкується ріст рівнів води на 0,2 - 0,7 метри. Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Згідно повідомленням ДСНС, мiсцями можливий початковий вихiд води на заплаву.На рівнинних річках України триватиме розвиток весняного водопілля з виходом води на окремі понижені ділянки заплав (утримання води на ній) у басейнах Прип'яті, Сіверському Дінці, приток Середнього Дніпра, без загрози негативних наслідків.

Нагадаємо, як розповів сайту «Є» начальник відділу техногенно-екологічної безпеки, використання водних ресурсів та моніторингу вод Михайло Молчанов, до нормального рівня води на річці Дністер не вистачає майже 80 сантиметрів. Річка досі не відновилася після того, як обміліла. Коли ж рівень води наблизиться до норми та перевищить її, міжвідомча комісія прийматиме рішення зробити екологічний попуск з Дністровського водосховища. Таке пониження зазвичай робиться у середині квітня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую