ye-logo.v1.2

Сучасне мистецтво стане доступнішим: у Хмельницькому відкрили перший арт-центр

Культура 3930
У Хмельницькому відкрили перший арт-центр
У Хмельницькому відкрили перший арт-центр. Фото: автора

Арт-центр «MASLO» відкрили виставкою "Яким ти бачиш цей колір?".

Сьогодні, 12 березня, у Хмельницькому запрацював перший арт-центр "MASLO". Відкривали новий мистецький простір проектом "Яким ти бачиш цей колір?" київської художниці-абстракціоністки Альони Кузнєцової та львівського скульптора Тараса Поповича. На площі у 400 квадратних метрів розташувались виставкова зала, тераса та зона із книгам. У планах створити ще мистецьку майстерню.

«Розвиток сучасного мистецтва в Україні - справа важка, у Хмельницькому вона вже давно є нагальною. Нарешті з’явилося місце, де ми можемо не лише зустрітися із сучасним мистецтвом, а й стати свідками того, як воно буде творитися. Наша основна мета - створити середовище, акумулювати навколо себе творчу молодь, об’єднати різні ініціативи та дати можливість цим ініціативам реалізуватися», - зазначає мистецтвознавець та відповідальна за виставкову програму арт-центру «MASLO» Катерина Носко.

За її словами, створення такого арт-центру, не є комерційною справою. Роботи художників для майбутніх виставок обиратимуть ті, які відповідатимуть стратегії, будуть носіями певних ідей та рішень. Катерина додає, що чекатимуть пропозицій від місцевих митців.

Робота Альони Кузнєцової

«На виставкові програми вхід буде безкоштовним. Коли відбуватимуться концерти, чи приїжджатимуть письменники, вхід буде за окрему плату. Одним із напрямків діяльності галереї - освітній. Хочемо створити середовище, де не лише показуватимуть сучасне мистецтво, а й робитимуть все для того, щоб це мистецтво було зрозумілим», - додає мистецтвознавиця.

Арт-центр працюватиме щодня

Відкривала арт-центр виставка київської художниці та львівського скульптора. Це спільний проект двох митців.

Робота Тараса Поповича

«Це моя і Тараса Поповича виставка, власне він мені і запропонував проект "Яким ти бачиш цей колір?". Тарас -  львівський скульптор, у нас з ним такий цікавий тандем. Важко сказати скільки моїх робіт у експозиції, бо три роботи є дибтиками, тому можна рахувати 9 або 12 робіт», - розповідає київська художниця-абстракціоністка Альона Кузнєцова.

У арт-центр є тераса

Арт-центр «MASLO» працює щодня. У будні з 10.00 години до 19.00 годину, а у вихідні з 12.00 години до 17.00 години, за адресою: місто Хмельницький, вулиця Староконстянтинівське шосе, 20/3.

Місце, де можна ознайомитись із мистецькою літературою

 

Катерина Носко розповідає про стратегію галереї


 

 

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую