ye-logo.v1.2

За гроші Євросоюзу на Хмельниччині відкриють ще два ЦНАПи

Суспільство 1602
ЦНАПи будуть відрізнятися від тих, що вже працюють
ЦНАПи будуть відрізнятися від тих, що вже працюють. Фото: з архіву

Також нададуть обладнання і навчатимуть працівників.

Старосинявська та Чемеровецька ОТГ отримають фінансування на створення ЦНАПів від U-LEAD – програми Європейського Союзу та його держав-членів – Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції.

Як повідомлють в ОДА, вчора, 14 березня 2017 року, відбулося урочисте підписання меморандумів про співпрацю між представниками 12 об’єднаних територіальних громад та компанією SKL International щодо створення в цих громадах центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода зазначив, що створені в об’єднаних громадах ЦНАПи повинні відрізнятися від тих, що вже працюють, скажімо, при райдержадміністраціях. Через те, що громади мають більш широкі власні повноваження там мають змогу якісно надавати не лише адміністративні, а й комунальні та інші послуги. Ці послуги можуть бути також доступнішими. Для цього в селах об’єднаних громад важливо створювати віддалені та мобільні робочі місця для фахівців ЦНАПів, залучати до надання послуг сільських старост.

У компанії SKL International зазначили, що в рамках меморандуму у цих 12 об’єднаних громадах до кінця року передбачається ремонт і обладнання Центрів адміністративних послуг, а також навчання відповідних фахівців та інформування населення про діяльність ЦНАПів. Загальний розмір фінансування складає 800 тисяч євро.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую