ye-logo.v1.2

Блокада, вимоги та дві сесії в Хмельницькому

Суспільство 2321

Про відголоски акції протесту, яка відбулася 14 березня в обласному центрі.

Вчора, 14 березня, в Хмельницькому пройшла акція протесту, учасники якої засудили силовий розгін добровольців, які блокують торгівлю між Україною та окупованою територією в Донецькій області.

Про те, як проходила сама акція, можна було дивитися в режимі онлайн на сторінці сайту «Є» в «Фейсбуці». Або вже згодом переглянути повну версію на каналі «Є» в «Youtube».

Отож, що вимагали учасники акції та яке продовження матиме це сьогодні. Спочатку про вимоги. Їх декілька. Від звільнення керівників силових структур до прийняття Закону України «Про тимчасово окуповані території». Ще одна стосується місцевої влади - Хмельницькій міській та обласній радам засудити силовий розгін добровольців. Саме через цю вимогу учасники акції вчора навідалися до голови облради Михайла Загородного та міського голови обласного центру Олександр Симчишина. Михайло Васильович пообіцяв, що видасть розпорядження про позачергову сесію. І її вже офіційно скликають на сьогодні, 15 березня, на 16.00. Олександр Сергійович також зробив обіцяне – скликав міський обранців на 15.30.

Утім, обидва ще вчора заявили, що не впевнені в тому, що буде кворум. Отож, схоже, сьогодні в Хмельницькому знову буде «гаряче». Сайт «Є» планує в прямому ефірі транслювати обидві сесії. Тому стежте за анонсами на сайті «Є».

Читайте також: У Хмельницькому перед УСБУ мітингують активісти з шинами і зверненням

Чому активісти з-під СБУ пішли до Хмельницької обласної ради і що з того вийшло

Активісти Симчишину: ви - свій, але депутатів кличте вже на завтра

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую