ye-logo.v1.2

Звернення про блокаду торгівлі з ОРДЛО – це черговий екзамен совісті, честі і гідності для кожного депутата На правах реклами

Політика 2548
Фото: з архіву редакції

Блокада торгівлі з окупованими територіями на Донбасі триває вже понад 60 днів.

Уже тривалий час ця тема не сходить із перших шпальт медіа і ситуація загострюється з кожним днем.

Активну позиція стосовно блокади займає й "Самопоміч". У перших рядах серед тих, хто відстоює заборону торгувати з ворогом є депутати Єгор Соболєв, Семен Семенченко та Тарас Пастух. Влада ж у свою чергу, здійснила спроби розгону блокадників, чим підняла ще більшу хвилю протестів проти торгівлі з непідконтрольним Донбасом.

Депутати Хмельницької обласної ради також прийняли звернення до керівництва країни з вимогою зупинити торгівлю з ворогом, звільнити затриманих учасників блокади з-під варти, закрити кримінальні провадження щодо них та припинити їхнє переслідування. Крім цього, відправити у відставку Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна, також створити тимчасову депутатську комісію у парламенті для розслідування інциденту силового розгону учасників блокади на Донбасі.

«На заклик колеги від «Самопомочі» народного депутата Єгора Соболєва, ми були на майдані, серед тих, хто підтримує блокаду торгівлі з ворогом. Таке відчуття, що люди розгублені. Ми не побачили там на майдані людей агресивних, чи неадекватних, як це хочуть показати. Ми побачили людей із величезним відчаєм в очах і величезним сподіванням, що влада нарешті їх почує. Той цинічний момент, коли возять на окуповані території свинець, інші метали, а потім тими кулями вбивають наших хлопців, а ми на майданах падаємо на коліна і їх оплакуємо, повинен бути припинений», – повідомив Голова фракції «Самопоміч» в обласній раді Олександр Драган.

Ще один представник «Самопомочі» Інна Ящук зазначила, що найвища цінність незалежної держави – є людина. І до тих пір, поки люди живим щитом не стали і не створили блокади, ми не знали всієї правди.

«Завдячуючи тим активістам, які сьогодні стоять під кулями, ми знаємо правду про блокаду. Ми маємо прийняти адекватне, сильне і одноголосне рішення. Сьогодення, те, що твориться в Україні, це наша з вами відповідальність. А ми знову кажемо один одному неправду в очі, де і які в кого причини не бути на сесії. Сьогодні черговий екзамен совісті, честі і гідності для кожного депутата. Ми хоронимо, оплакуємо бійців, але напривеликий жаль, не вистачає нам совісті і гідності визнати і прийняти радикальні міри. Сьогодні незрозумілі АТО, торгівля… до яких пір ми будемо хоронити наших дітей?», – зауважила Інна Ящук.

Інна Ящук запропонувала випрацювати спільний варіант звернення, щоб усі депутати могли проголосувати за нього.

Боєці АТО, доброволець батальйону "Донбас" та учасник блокади Олександр Ковалевський акцентував депутатам увагу на те, що РНБО прийняло рішення про повне тимчасове припинення пересування товарів до повернення підприємств на окупованій території, які були останнім часом націоналізовані сепаратистами. «Умовно завтра буде заява з боку сепаратистів про повернення цих підприємств і торгівля з ОРДЛО почнеться спочатку. Тому обласна рада повинна не лише прийняти звернення про ухвалу закону про окуповані території, але й висловити недовіру Міністру Внутрішніх справ Арсену Авакову за побиття активістів, які блокують торгівлю з окупованими територіями», – заявив Олександр Ковалевський.

Врешті, депутати підтримали спільно напрацьоване звернення до керівництва країни з вищеперерахованими вимогами.

Депутати від Самопомочі на майдані у Києві під час акції на підтримку учасників блокади торгівлі. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую