ye-logo.v1.2

Родичі 30-річної хмельничанки не розуміють, як жінку в лікарні довели до крововиливу у мозок

Здоров'я 10728
У Лариси Мороз підростає син третьокласник
У Лариси Мороз підростає син третьокласник. Фото: надали родичі

Лариса Мороз лікується в Хмельницькій обласній лікарні.

Після новорічних свят 30-річна хмельничанка Лариса Мороз потрапила до обласної лікарні. Жінка тривалий час мала серйозні проблеми із нирками. Близько двох місяців вона перебувала у стаціонарі відділення детоксикації, проходила гемодіаліз. За словами родичів, у хворої почало розвиватись психічне захворювання. Минулого тижня в Лариси Мороз стався крововилив у мозок. Родичі не розуміють, як лікарі могли таке допустити.

“Два місяці вона була в реанімації. Лікарі кажуть, що потрапила з нирковою недостатністю і високим тиском. Два місяці Ларисі робили гемодіаліз. Все було нормально. Потім в неї почались галюцинації, але лікування продовжували, бо без нього нирки не працювали б. Минулої суботи, 11 березня, вона впала в кому. Ми не знаємо як. Було, наче, все більш менш нормально”, - каже тітка хворої Галина Наконечна.

За її словами, спочатку лікарі родичам сказали, що у Лариси набряк мозку. Для уточнення діагнозу МРТ їй зробили аж у понеділок, коли пані Галина разом із близькими порозмовляли із завідувачем відділення “на підвищених тонах”.

“Як лікарі дивились за нею, якщо вона в комі? Як допустили крововилив? До неї ж нікого не пускали. Як цинічно можна просто вбити людину? Вона ж молода жінка, має сина третьокласника”, - додає пані Галина.

Батько Лариси, Микола Васильович, у розпачі, не розуміє як так сталося, що його дочка своїми ногами прийшла у лікарню, а зараз у комі, життя її підтримує апарат штучного дихання.

“Так, їй було погано, але це таке лікування. Галюцинації були від гемодіалізу. В суботу вранці (11 березня) їй стало зле. Родичам про це не сповістили. Ми дізнались про її критичний стан лиш тоді, коли моя дружина прийшла в лікарню, це вже по обіді було. Тут закритий режим. Нас пускають в палату лише на 5 хвилин”, - зазначає Микола Васильович.

Батько каже, що хоче знати чия це халатність, щоб більше ніхто з інших пацієнтів не постраждав від неї. Розуміє, вину ніхто з лікарів не визнає.

“Коли відрізають кусок душі, то хочеться кричати. Я чув від інших людей в лікарні про схожі ситуації. Не розумію людей, чому вони мовчать. Поза очі говорять, а в очі бояться сказати. Я не хочу мовчати, щоб інші люди знали і більше ніхто не потрапляв такі ситуації”, - додає Микола Наконечний.

Лариса Мороз лікувалась у відділені детоксикації Хмельницької обласної лікарні. Завідувач відділення, Сергій Одолінський, підтвердив, що жінка дійсно уже понад два місяці лікується у нього. Каже, пацієнтка поступила на лікування з аналізами, які в 15 разів перевищували норму.

“В Лариси Мороз хронічна хвороба нирок, ниркова недостатність. Вона ходила з хворобою, не лікувалась. До нас поступила на лікування з аналізами, які в 15 разів перевищують норму. Ми її практично вилікували, але на фоні лікування в пацієнтки розвинулось психічне захворювання. Ми не могли цього передбачити. В декого розвивається серцева недостатність, з легенями проблеми, інші хвороби”, - пояснює Сергій Одолінський.

Розповідає, що хворій стало погано з п'ятниці на суботу. На місці був черговий лікар і решта медперсоналу. Запевняє, що МТР зробили, коли стан пацієнтки стабілізувався, а не під тиском родичів.

“Мене на місці не було. Я завідувач і працюю вдень. Невропатолога викликали в 1-ий день і призначили томографію у плановому порядку. Заплановане МРТ на понеділок показало крововилив в головний мозок, після якого вона впала в кому. Передбачити чи попередити таке не можливо. Це може статися в будь-який час і з будь-якою людиною з такою хворою”, - каже Сергій Сергійович.

Лікар зазначає, що стан пацієнтки важкий, не стабільний тиск. Лариса Мороз залишається без свідомості, на апаратному диханні.

“Одужання дуже і дуже проблематичне. Практично неможливе. Важкий крововилив”, - додає Сергій Одолінський.

 

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:22

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

22.03.2017 22:22

Виходить, що про те як вона ( да і всі пацієнти) могла вільно і без нагляду ходити по коридору, а також про те, що їй зробилось погано і вона впала він не розказав пресі.....щей чергового лікаря, який випадково проговорився, залякав. Це не лікар - це бездушна істота. Слів просто немає, але йому це з рук не зійде. Шкода, що Лорочки вже не повернеш(((

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую