ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Французькі «жаб’ячі лапки» з курячої грудки

22 Березня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5282
Вийшло дуже смачно. І не важливо: схоже це на жаб'ячі лапки чи ні, головне, що це швидко й доступно.
Вийшло дуже смачно. І не важливо: схоже це на жаб'ячі лапки чи ні, головне, що це швидко й доступно. Фото: автора

Українська інтерпретація всесвітньовідомого делікатесу.

Я давно хотіла спробувати жаб'ячі лапки, але знайти їх у наших ресторанах справа марна. Нещодавно побачила одну кулінарну передачу, в якій відомий французький футболіст розповів, як готує вдома цей делікатес із... курячих грудок. Я одразу ж записала рецепт і втілила його на своїй далеко не французькій кухні. Про те, що страва має щось спільне із французьким екзотичним делікатесом, навіть і не сподівалася. Проте коли мої «жаб’ячі лапки» скуштувала давня подруга, якій доводилося бувати у Франції, вона на мій подив підтвердила — смак дійсно нагадує ресторанну страву з квакушок. Від себе можу сказати одне – вийшло дуже смачно. І не важливо: схоже це на жаб'ячі лапки чи ні, головне, що це швидко й доступно.

                                                    

Інгредієнти:

1 куряча грудка (тобто, 2 філе),

4-5 ст. л. борошна,

оливкова олія,

шматочок вершкового масла,

зелень петрушки,

3-4 зубки часнику,

сіль, суміш перців мелена,

сушені прованські трави,

кунжут.

 

Приготування:

Грудку нарізати шматочками приблизно 2х2 см, посолити, поперчити, посипати прованськими травами. Залишити на 15 хвилин для маринування.

Насипати борошно в тарілку, викласти м’ясо й перемішати все рукою, щоб шматочки добре запанірувалися.

Нагріти сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії. З курятини струсити зайве борошно й обсмажити на середньому вогні до золотавої скоринки. Подрібнити петрушку й часник, додати до курки. Готувати ще декілька хвилин. Покласти вершкове масло й одразу ж вимкнути вогонь.

Перемішати, щоб масло розтопилося й просочило всі шматочки курятини.

При подачі посипати «жаб’ячі лапки» злегка підсмаженим кунжутом.

страви з курятини, французькі жаб`ячі лапки з курячих грудок, м`ясо та субпродукти, курка, куряче філе, французька кухня, курячі грудки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую