Гаряча тема:
- Війна
Я давно хотіла спробувати жаб'ячі лапки, але знайти їх у наших ресторанах справа марна. Нещодавно побачила одну кулінарну передачу, в якій відомий французький футболіст розповів, як готує вдома цей делікатес із... курячих грудок. Я одразу ж записала рецепт і втілила його на своїй далеко не французькій кухні. Про те, що страва має щось спільне із французьким екзотичним делікатесом, навіть і не сподівалася. Проте коли мої «жаб’ячі лапки» скуштувала давня подруга, якій доводилося бувати у Франції, вона на мій подив підтвердила — смак дійсно нагадує ресторанну страву з квакушок. Від себе можу сказати одне – вийшло дуже смачно. І не важливо: схоже це на жаб'ячі лапки чи ні, головне, що це швидко й доступно.
Інгредієнти:
1 куряча грудка (тобто, 2 філе),
4-5 ст. л. борошна,
оливкова олія,
шматочок вершкового масла,
зелень петрушки,
3-4 зубки часнику,
сіль, суміш перців мелена,
сушені прованські трави,
кунжут.
Приготування:
Грудку нарізати шматочками приблизно 2х2 см, посолити, поперчити, посипати прованськими травами. Залишити на 15 хвилин для маринування.
Насипати борошно в тарілку, викласти м’ясо й перемішати все рукою, щоб шматочки добре запанірувалися.
Нагріти сковорідку з невеликою кількістю оливкової олії. З курятини струсити зайве борошно й обсмажити на середньому вогні до золотавої скоринки. Подрібнити петрушку й часник, додати до курки. Готувати ще декілька хвилин. Покласти вершкове масло й одразу ж вимкнути вогонь.
Перемішати, щоб масло розтопилося й просочило всі шматочки курятини.
При подачі посипати «жаб’ячі лапки» злегка підсмаженим кунжутом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: