ye-logo.v1.2

Міжнародний День театру у Хмельницькому відзначали незвичною виставою аматорського колективу “Дзеркало”

Культура 2019
День театру у Хмельницькому відзначили виставою
День театру у Хмельницькому відзначили виставою . Фото: автора

Театрали зіграли фрагменти шести своїх вистав.

Щорічно 27 березня у світі відзначають День театру. Не могли оминути цю подію і хмельницькі театрали. Так, у міському Будинку культури народний аматорський театр “Дзеркало” показав найкращі моменти свої попередніх вистав.

“У день театру найважливіше, щоб був театр, - каже режисер “Дзеркала” Дмитро Гусаков, - Тому пропонуємо переглянути нашу виставу. Вона дещо іншого формату і складається із шести наших попередніх постановок. Це вибрані найкращі моменти. Ми їх зібрали в одне ціле і вийшов такий колаж, коротенький екскурс-знайомство з нашим репертуаром. Всі фрагменти скомпоновані в єдине ціле і виходить ніби такий театральний концерт”.

За його словами, у неділю, 26 березня, актори “Дзеркала” влаштували невеличкий 20-хвилинний перфоменс на вулиці Проскурівській. Кожен із акторів придумав собі маленький етюд, своє бачення театру, як мистецтва і його презентував.

“Хтось на стільчику, як дитинка, читав вірші, хтось сидів, як Гамлет з черепом, хтось був феєю. Хмельничани ніби ходили повз цих людей. Це було таке намагання привернути увагу до театру, щоб люди зацікавились ним і частіше відвідували”, - додає режисер.

Режисер розповів про особливість вистави

Колектив “Дзеркала” налічує 15-16 постійних учасників. Дмитро розповідає, що це не професійні актори, а просто люди, які дуже люблять театр. Серед них іт-шники, бухгалтери, юристи та художники.

"Дзеркало" показало кілька фрагментів своїх вистав

“Особисто для мене, професійного режисера, театр - це є моя робота, професія, кохання, все, що я маю. Я з колективом працюю уже два роки. Загалом аматорська трупа існує з 1963 року”, - зізнається Дмитро Гусаков.

Актори-аматори відзначили День театру

Вистава пройшла у лірично-гумористичному настрої. Глядачі не жаліли оплесків, було відчутно, що аудиторія знайома із деяким репертуаром артистів і радо зустрічала їх на сцені.

Колектив “Дзеркала” налічує 15-16 постійних учасників

 Вистава пройшла у лірично-гумористичному настрої

Виставу показали у Будинку культури


У Хмельницькому театр "Дзеркало" зіграв... YeUa

27 березня у світі відзначають День театру

Актори показали фрагменти шести своїх вистав


Міжнародний День театру у Хмельницькому... YeUa


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую