ye-logo.v1.2

Гроші за інвалідність: через хабар у 300 доларів судитимуть голову лікарської комісії

Кримінал 2254
У медика також виявили список прізвищ, із зазначенням груп інвалідності, які необхідно оформити
У медика також виявили список прізвищ, із зазначенням груп інвалідності, які необхідно оформити. Фото: portal.lviv.ua

У сумці затриманої виявили ще 3050 доларів і 26000 гривень.

 Голові лікарської консультаційної комісії Кам’янець-Подільської районної лікарні, яку в листопаді минулого року затримали на хабарі, загрожує 8 років позбавлення волі. Розслідування вже завершено, обвинувальний акт направлено для розгляду до суду.

Як повідомили в прокуратурі області, встановлено, що вказана особа вимагала та отримала від одного із жителів міста Кам’янця-Подільського в приміщенні лікарні хабар у сумі 300 доларів за сприяння в отриманні групи інвалідності.

«При одержанні обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито «на гарячому», а кошти вилучено. Крім того, під час особистого обшуку в сумці затриманої виявлено ще 3050 доларів США, 26000 гривень та список громадян, яким планувалось встановлення групи інвалідності», - розповіли у прокуратурі.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням) направлено для розгляду до суду.

За вказане корупційне правопорушення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую