ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор-2» - «Херсон-Сіті»: 8 на 6 дорівнює 3 (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3556

Хмельницька команда вдало розпочала боротьбу на другому етапі чемпіонату України в вищій лізі.

У Хмельницькому розпочався заключний етап першості серед команд вищої ліги, які виборюють 5-8 місця в чемпіонаті. «Новатор-2-Прикордонник», який в регулярній першості посів 6 місце, без особливих проблем впорався із сьомою командою «регулярки» «Херсон-Сіті».

Що кинулося в очі ще до початку матчу? По-перше, майже порожні трибуни ФОК «Новатор». Схоже, хмельничани стали балуваними, звикши до матчів Суперліги, а не дивізіону, що нижче. По-друге, склад команд, які зійшлися. Гості вийшли в шістьох і весь матч провели без замін. Хмельничани ж в заявці мали на двох гравців більше. І восьмеро господарів доволі переконливо переграли шістьох херсонців, здобувши три очки. Вийшло, що стінка на стінку, а точніше, 8 на 6 дорівнює 3.

Сплав досвіду та молодості допоміг дублерам "Новатора" в матчі проти "Херсон-Сіті".

Щодо складу «Новатора-2-Прикордонника», то він був незвичним. У старті – наставник команди 43-річний Віталій Сосімович, гравець суперлігового «Новатора» Андрій Перпадя, основні «дублери» Павло Онищук та Артур Гандзій, а також 17-річний Ростислав Волощук та 16-річний Микола Ковальчук. Щоправда, останній довго не зіграв. Схоже через хвилювання від участі в матчі такого ґатунку, він допустив декілька помилок і Віталій Сосімович вирішив замінити його однолітка Богдана Пшеничного. Зіграв у цьому матчі й Владислав Антонюк 2001 року народження.

Не кожен блок у Суперлізі може справитися з ударом Андрія Перепаді. Херсонцям було важко відбивати атаки гравця основного складу хмельницького "Новатора".

Юрій Білан, який в цьому сезоні грав за "Новатор", виступає вже за "Херсон-Сіті".

Артур Гандзій (№13) приніс "Новатору-2" не одне очко в матчі з херсонцями.

Суміш молодості та досвіду на початку першого сету не давала результату. Херсонці швидко зробили відрив у чотири очки, але швидше його втратили. Рівна боротьба тривала лише до середини першого сету, коли хмельничани вели в рахунку 17:16. А далі… «Новатор-2-Прикороднник» якось легко довів справу до логічного завершення, вигравши партію 25:17.

Роману Волкову інколи вдавалося перехитрити хмельничан.

Віталій Сосимович, попри рахунок на табло, бувало сварив своїх гравців.

У другій партії все відбувалося за схожим сценарієм. Навіть дещо швидше. Та, коли рахунок став 15:11, схоже мало хто мав сумніви, що й ця партія завершиться перемогою команди Сосімовича. Гравці ж «Новатора-2» це швидко підтвердили. «Херсон-Сіті» програв, як то кажуть, без шансів – 25:13.

У матчі "Новатора-2- Прикордонник" - "Херсон-Сіті" інтрига бувала лише на початку партій.

Третій сет став заключним в цьому матчі. «Новатор-2-Прикордонник» впевнено довів матч до перемоги, вигравши сет 25:14. Отож, 3:0, хмельничани зберігають непогані шанси завершити чемпіонат на 5 місці.

Павло Оніщук часто пробивав блок гостей.

Хмельничани здобули доволі впевнену перемогу.

Завтра, 1 квітня, у Хмельницькому «Херсон-Сіті» зіграє з «Інваспортом» із Києва. А вже 2 квітня з киянами зіграють й хмельничани. Нагадаємо, що за 5-8 місця мав змагатися і «Родничок-Колос» з Новоселиці, але команда з Буковини не приїхала до Хмельницького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую