ye-logo.v1.2

Квітень на велосипеді: хмельничан запрошують долучитись до всесвітньої акції

Суспільство 1802
Старт велосезону запланували на 9 квітня
Старт велосезону запланували на 9 квітня. Фото: автора

Містяни беруть участь у флешмобі вже третій рік поспіль.

Всесвітня акція «30 днів на велосипеді» добралась і до Хмельницького. Велосипедисти нашого міста долучаються до неї уже втретє.

Сьогодні, 1 квітня, любителі покататись на двоколісних зібрались на символічному старті акції — на білому містку парку Чекмана. Поспілкувались, пофотографувались і роз’їхались. Як розповів голова ГО «Критична Маса» Сергій Петрович, суть флешмобу - проїжджати кожного дня хоча б один кілометр і викладати фото у соцмережі з хештегом #30daysofbiking

«"30 днів на велосипеді" це такий всесвітній флешмоб . Його започаткували у 2010 році в США. Вперше у ньому взяло участь десь 300 велосипедистів, а минулого року їх було вже 8500 учасників. Формально для участі потрібно зареєструватись на офіційному сайті для підрахунку статистики. Наша громадська організація підтримує цю акцію вже третій рік. Запрошуємо кататись на велосипеді весь квітень», - зазначає Сергій Петрович.

За його словами, до акції вже долучилось приблизно 20 хмельницьких велосипедистів. Каже, що сьогодні традиційного велопробігу не було, бо ще не розпочався велосезон. Запланували його на 9 квітня.

Велосипедисти зібрались у парку Чекмана

«Уже 9 квітня буде пробіг, конкурси, розіграш призів. Стартуватиме від кінотеатру Шевченка. Маршрут ще уточняємо», - розповідає велосипедист.

 

Велолюбителі спілкувались між собою

Увесь квітень любителі двоколісних готуватимуться до велосезону

Малеча також приїхала на велозібрання

У когось транспорт був дещо іншого формату

Старт велосезону - 9 квітня

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую