ye-logo.v1.2

За місяць у Хмельницькому «впіймали» 121 водія напідпитку

Суспільство 1427
Патрульні "полюють" на нетверезих водіїв
Патрульні "полюють" на нетверезих водіїв. Фото: radiotrek.rv.ua

Патрульні кажуть, що кількість п’яних за кермом зростає.

 У патрульній поліції Хмельницького оприлюднили статистику керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння за березень 2017 року. Поліцейські кажуть, кількість виявлених водіїв напідпитку зростає.

Зокрема у березні співробітники патрульної поліції виявили 121 водія з ознаками алкогольного сп'яніння. За відповідний період минулого року на дорогах міста зупинили лише 82 людей напідпитку за кермом. Цьогоріч у січні таких водіїв виявили — 79, а в лютому — 89.

«Основною причиною виявлення такої кількості порушників є збільшення довіри населення та інформування свідомими громадянами про водіїв, які сідають за кермо з ознаками сп'яніння», - зауважує речник патрульних Роман Мартинюк.
За його словами, у березні за участі нетверезих водіїв сталося 10 ДТП, в лютому — 11, а в січні – 9.

Згідно з законом, керування транспортом особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортом особі, яка перебуває в стані сп’яніння, передбачає штраф у розмірі 10 200 грн та позбавлення права керування транспортними засобами на строк один рік.

Повторне протягом двох років вчинення цих порушень передбачає накладення штрафу на водіїв у розмірі 1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20 400 грн) та позбавлення права керування транспортними засобами на строк три роки, і на інших осіб – накладення штрафу 20 400 грн з оплатним вилученням транспортного засобу чи без вилучення.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую