ye-logo.v1.2

Хмельничанам представили чотири концепції створення Молодіжного парку

Суспільство 2730
Ескізний проект покажуть уже влітку
Ескізний проект покажуть уже влітку. Фото: автора

Над розробкою концепцій працювали 20 архітекторів.

Упродовж чотирьох днів у Хмельницькому розробляли можливі концепції створення Молодіжного парку, що на території міського пляжу. Молоді архітектори з різних міст України зібралися на воркшоп у нашому місті. Учора, 2 квітня, відбулась офіційна презентація їх напрацювань.

“До нас приїхали архітекторів з 9 міст України. Вони молоді, але практики, є ті, які бували за кордоном, навчались і стажувалися там, є й викладачі університетів. В кожній команді був хмельницький архітектор. Слідкувати над усім процесом запросили  адміністратора Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові Сергія Хомчина”, - зазначив представник громадської ініціативи «ProProstir» Дмитро Райфшнайдер.

Сам Сергій Хомчин зізнається, що у території на якій планують облаштувати Молодіжний парк, є великий потенціал. Каже, що всі концепції, які представили архітектори мають право на існування.

“Всі концепції різні. Перша команда дослідила детальніше ситуацію, яка є в місті. Зараз етап представлення дослідження території і її можливостей. Надалі буде етап реалізації, згідно з бажаннями мешканців, яких опитували. Також є пропозиції, як може розвиватись не тільки ця ділянка, але й район, який є поруч. Мої поради мають втілення у всіх пропозиціях”, - додає пан Сергій.

Хмельницький молодіжний клуб розвитку підтримує ідею створення парку

На його думку, парк має бути природнім і цікавим для молоді. Необхідно зробити декілька локацій, які будуть платформою для змін.

Сергій приїхав на воркшоп зі Львова

Перший презентований проект створювався на основі того, як зараз використовують дану територію мешканці міста. Умовно розділили парк на спортивну зону, територія для вигулу тварин, зону пікніків. Також виокремили шість проблем, з якими доведеться зіштовхнутись під час реалізації проекту. Це проектована дорога, паркування у зелених зонах, відсутність затвердженої документації з чітко визнаними межами та статусом ділянки, бізнес, який ведеться на пляжі і бетонна стіна. Її пропонують зробити функціональною.

Архітектори, які розробили першу концепцію

У другому проекті визначились з основними функціональними зонами - зона фестивалю, дитяча, екстрім-зона (скейт-парк), спортмайданчик, літня сцена, зона пасивної рекреації, комерції і господарська.

Ось таке уявлення про парк мали архітектори, коли розпочинали свою роботу

Третя група запропонувала розширити пляж шляхом зменшення зони дикого пляжу. Територію між річкою і мостом необхідно відкрити для людей та облаштувати тераси, щоб городяни могли насолоджуватись заходом сонця. На фестивальній зоні пропонують створити парк архітектурних скульптур, як це роблять на Заході. Архітектори кажуть, що це може стати родзинкою нашою міста.

На думку архітекторів, існує шість проблем, які перешкоджатимуть втіленню проекту

Четверта група архітекторів розглядала концепцію парку з точки зору безбар'єрності — щоб парком могли вільно пересуватись люди з обмеженими можливостями. Зазначили, що необхідно вибудувати бачення того, що робити у парку у кожну пору року. 

Молодіжний парк хочуть з'єднати із парком Чекмана

Під час фестивалю «GREEN FEST», влітку, презентують ескізний проект парку, який може бути реалізованим у найближчому майбутньому.

Майбутній парк пропонують поділити на зони

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую