ye-logo.v1.2

Екс-поліцейського судитимуть за вимагання та одержання неправомірної вигоди

Кримінал 1734
За вимагання та одержання неправомірної вигоди на Хмельниччині судитимуть колишнього правоохоронця
За вимагання та одержання неправомірної вигоди на Хмельниччині судитимуть колишнього правоохоронця. Фото: з архіву

Правоохоронця викрили ще 22 лютого.

Ще 22 лютого цього року правоохоронці під час одержання неправомірної вигоди викрили оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного з відділень Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області. Про це повідомляють у прокуратурі області.

“Правоохоронець вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 3500 гривень за вплив на слідчого з метою прийняття останнім рішення у кримінальному провадженні. Під час одержання обумовленої суми хабара зазначену особу викрито «на гарячому». Після оголошення особі про підозру, судом поліцейському обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 60 тисяч гривень, яку останній сплатив”, - додають у прокуратурі.

Правоохоронця відсторонено від займаної посади, а у подальшому звільнено з органів поліції. Обвинувальний акт за підозрою працівника поліції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтей 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) Кримінального кодексу України, направлено до суду.

Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 12 750 до 25 500 гривень або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую