ye-logo.v1.2

Як сотні людей у Хмельницькому молилися за справедливий мир в Україні

Суспільство 2377
Молитва зібрала сотні людей
Молитва зібрала сотні людей. Фото: автора

Представників різних конфесій об’єднала спільна молитва.

 У Хмельницькому на майдані Незалежності представники православних, греко-католицької та протестантських церков взяли участь у спільній молитви за перемогу над агресором і за встановлення справедливого миру в Україні.

Як пояснив голова Духовної ради, Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський УПЦ Київського патріархату Антоній Махота, такі молебні пройшли по всій Україні.

«Підтримуючи ініціативу керівництва церков, сьогодні проводимо цю молитву за встановлення справедливого миру, за поранених, за визволення полонених, за тих, хто є українцем, але страждає на окупованій території. Будемо просити у Бога перед Великоднем, щоб він благословив наш багатостраждальний український народ», - сказав Антоній Махота.

Молилися біля стели Героїв

На площу схилити голову у молитві прийшли представники влади, вірячи та небайдужі хмельничани, яким болить доля України. Розпочали молитву діти, зовсім маленькі хмельничани її закінчили. Молилися своїми словами та просили в Бога допомогти здобути мир.

На площу прийшли сотні людей

«Починаючи з неділі, це своєрідний молитовний марафон всіх церков в Україні за мир, припинення кровопролиття на Сході, за визволення полонених. Молимося за них, щоби були визволені. Хочемо ще раз показати всім, що без Бога дуже важко досягнути миру і спокою. Також хочемо показати, що в цей час передпасхальний, цей страсний тиждень, який наближається, маємо також пройти через певні терпіння, щоби осягнути воскресіння. Завжди хочемо чогось світлого, але, щоб дійти до нього, маємо пройти через темряву. Сьогоднішня молитва прохання до Бога, щоб допоміг отримати мир в Україні, який ми, на жаль, так довго не цінували», - пояснив отець Іван Данкевич.

Такі молитви відбулися і в інших містах

Слово мали представники різних конфесій, яких об’єднала спільна молитва. В кінці молебеню прозвучав духовний гімн України «Боже великий єдиний нам Україну храни». До стели Героїв на площі хмельничани поклали квіти.

Діти також долучилися

Просили миру і зовсім маленькі хмельничани

Слово мали представники різних конфесій

Долучилися до молитви небайдужі містяни

Читали молитви представники різних конфесій

Головне, чого просили - справедливий мир

Люди прийшли разом помолитися за перемогу над агресором

До стели поклали квіти

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую