ye-logo.v1.2

Що криється за замінуванням ресторанно-готельного комплексу «Sobkoff»

Політика 7476
Депутати Хмельницької міської та обласної ради не могли потрапити на територію комплексу, оскільк иїх не пускали невідомі люди
Депутати Хмельницької міської та обласної ради не могли потрапити на територію комплексу, оскільк иїх не пускали невідомі люди. Фото: Катерини Грибкової

Про те, що відбувалося в Хмельницькому 5 квітня, ймовірно, говоритимуть ще довго.

Вчора в обласному центрі чимало громадських активістів отримали смс-повідомленням про те, що в одному з кафе на вулиці Проскурівській пройде зібрання сепаратистів. Автор повідомлення – якась ініціативна група «Стоп-медвідь». Та у вказаному місці в зазначений час ніяких зборів не було. Натомість на іншій вулиці міста…

О 16.30 надійшло повідомлення від невідомого про замінування ресторану «Sobkoff», що вулиці Прибузькій. Про це сайт «Є» повідомляв 5 квітня. Схоже, це був не просто чийсь жарт.

«Я також мав інформацію, що в кафе «М» наче має бути якесь збіговисько сепаратистів, - каже громадський активіст Олексій Голеншин. – Тому вирішив перевірити її. Прийшов, але там нічого небуло. Потім дізнався, що в «Sobkoff» щось відбувається. Коли ж приїхав туди, вже все було спокійно». До цього ж, там була штовханина.

«Як і багато інших активних хмельничан, я отримав інформацію про збори сепаратистів, - каже депутат обласної ради, колишній керівник Хмельницької самооборони Юрій Смаль. – Тепер, аналізуючи усе, розумію, що це була спланована акція. Усіх «відправили» в кафе «М», тоді як «цікаве зібрання» мало бути в «Sobkoff».

У цей час там вже працювали вибухотехніки та правоохоронці. «Я, як і деякі депутати Хмельницької міської ради намагалися зайти на територію, але нас не пускали невідомі молодики, - продовжує Юрій Валентинович. – Ми хотіли послухати про що говорять на конференції «Українського вибору» кума Путіна Віктора Медведчука. Адже саме в «Sobkoff» мала відбутися ця конференція. Утім, потрапити на територію комплексу було важко, а поліція просто спостерігала. Нас відштовхували «тітушки», яких, за моїми даними найняла київська фірма, але ці люди були як з нашої області, так і з Житомира. Їх було декілька десятків».

Інформація про замінування не підтвердилася, «жартівника» поки що не знайшли. Невідомо й те, чи пройшла конференція «Українського вибору». За словами Юрія Смаля, її учасники не встигли провести захід та втекли через інший вихід. А ось на сайті самої організації стверджується, що її провели. Був на ній наче і народний депутат від «Опозиційного блоку» Василь Німченко. А хмельничан, які намагалися подивитися на збори, назвали «адептами партії війни».

Згодом, депутат Хмельницької міської ради Віталій Діденко на своїй сторінці у «Фейсбуці» поширив копії документів, які можуть свідчити про те, що «Український вибір» все таки збирався у комплексі, який належить іншому депутату міськради Анатолію Собку, який каже, що зал замовив якийсь Олександр. Що саме мало бути, Анатолій Іванович не знає.

«Сьогодні відбулася спроба влаштувати путінський шабаш в Хмелиницькому, - написав Віталій Діденко. - Кум Путіна Віктор Медведчук планував провести сепарську конференцію. І тільки дякуючи оперативній реакції хмельницьких свободівців це «мракобєсіє» розбіглося і шукало п’ятого кутка, щоб звалити з міста. Дивує позиція правоохоронців та СБУ чому вони допускають подібні речі».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую