ye-logo.v1.2

Славутська громада отримає унікальний мобільний ЦНАП за 50 тисяч євро

Суспільство 3578
Нові ЦНАПи відкриють вже цього року
Нові ЦНАПи відкриють вже цього року. Фото: з архіву

Допоможе створити Центри адмінпослуг Євросоюз.

Шість об’єднаних територіальних громад на Хмельниччині отримають найсучасніші Центри надання адмінпослуг вже цього року. Проект здійснюється у рамках програми U-LEAD і фінансується Європейським Союзом та його державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Саме в нашій області у рамках проекту профінансують найбільше ЦНАПів - у шести громадах. Загалом же до кінця року передбачається ремонт приміщень і купівля обладнання для Центрів адміністративних послуг у 24 об’єднаних територіальних громадах країни (ОТГ), а також навчання відповідних фахівців та інформування населення про їхню діяльність. Загальний розмір фінансування складає 800 тисяч євро.

«Наш проект поділений на 2 фази. Перша фаза, яка триватиме впродовж 2017 року, полягає у відкритті мінімум 24 ЦНАПів в обєднаних територіальних громадах. І друга фаза, яка триватиме з 2018 по весну 2020 року, має на меті відкриття від 400 до 600 Центрів надання адмінпослуг», - пояснює керівник команди в Україні по реалізації проекту U-LEAD компонент 2 Марія Горностай.

За її словами, у Славутській об’єднаній територіальній громаді відкриють інноваційну модель ЦНАПу – мобільний, який дозволить надавати адмінпослуги навіть у найвіддаленіших селах. Такого ще не існує в Україні. Окреме фінансування його складає 50 тисяч євро. Інші 5 будуть класичними, у прозорих приміщеннях, з фокусом на антикорупційну складову. Такі ЦНАПи будуть у Старосинявській, Чемеровецькій, Полонській, Меджибізькій та Новоушицькій ОТГ.

Про створення ЦНАПів розповіли представники  проектів U-LEAD

«Ті громади, які були вибрані нашим проектом, є найбільш спроможними. Основна їхня мета – реформи і зміна системи обслуговування. А вона може змінитися тільки тоді, коли люди прийдуть в приміщення світле, тепле, комфортне і їх запитають: «Чим можемо допомогти?». Маємо працювати на те, щоб громадяни перестали їздити за 10, 20, 30 кілометрів, щоб отримати базові послуги», - додає менеджер пілотних проектів U-LEAD компонент 2 Ольга Калініченко.

Голів ОТГ зібрали в неформальній обстановці

Як зауважує голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний, ще з початку реформи децентралізації декларувалося, що вона наблизить до людей всі послуги. Завдяки цьому проекту шість ОТГ, отримавши підтримку у фінансуванні, будуть мати зразкові ЦНАПи, наповнені фаховими спеціалістами та можливостями надати якісні послуги.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую