ye-logo.v1.2

Є безвізовий режим. Майже (ОПИТУВАННЯ)

Суспільство 2332
Очікується, що вже влітку українці отримають безвізовий режим з країнами ЄС
Очікується, що вже влітку українці отримають безвізовий режим з країнами ЄС. Фото: unian.net

Європарламент схвалив надання громадянам України безвізових поїздок в Європу.

Наша країна наблизилася до безвізового режиму з країнам Європейського Союзу. Європейський парламент 6 квітня підтримав скасування віз для громадян України. Таке рішення підтримав 521 євродепутат, 75 депутатів проголосували проти, 36 - утрималися.

Як повідомляє «24 канал», за процедурою, рішення Європарламенту має затвердити Рада Євросоюзу. Документ також повинні підписати президент Європарламенту та глава держави, яка головує у Раді ЄС – у першому півріччі 2017 року це Мальта. І лише тоді рішення набуде чинності на 20-й день після опублікування.

«Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня», - пише «Економічна правда». Утім, не кожному дозволять безвізово перетинати кордон з ЄС. Як повідомляє сайт Європейського парламенту, безвізом зможуть користуватися українці, в яких є біометричний паспорт. Вони зможуть в'їжджати на територію Євросоюзу без віз до 90 днів протягом 180-денного періоду для туристичних або комерційних цілей, відвідування родичів або друзів, але не для влаштування на роботу. Відзначимо й те, що безвізовий режим для українців поширюється на всі держави Євросоюзу (окрім Ірландії та Великобританії), а також Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Нагадаємо, у сусідній Молдові безвіз працює з весни 2014 року, а ще одна пострадянська країна – Грузія, отримала безвізовий режим з 28 березня цього року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую