ye-logo.v1.2

Першу велодоріжку у Хмельницькому не встигнуть відкрити до початку велосезону

Суспільство 1910
Велосипедисти задоволені тим, що прийняля Програму розвитку велоінфраструктури
Велосипедисти задоволені тим, що прийняля Програму розвитку велоінфраструктури. Фото: з архіву

На доріжці ще не має розмітки і знаків.

Ще наприкінці лютого сайт “Є” повідомляв, що першу у Хмельницькому велодоріжку відкриють наприкінці березня. Та, як повідомив голова ГО “Критична маса” Сергій Петрович, її не встигли добудувати.

“Ми хотіли, щоб міський голова урочисто відкрив велодоріжку на відкритті сезону, 9 квітня, але комунальники трохи не встигли її добудувати. Ще нема ні розмітки, ні знаків. Велосипедисти там їздять, можуть і пішоходи ходити. Але точно не автомобілі їздити, як це було недавно зафільмовано. Ми постійно контролюємо роботу, їздимо, спілкуємось з працівниками ЖКГ”, - додає Сергій Петрович.

За його словами, наступна велодоріжка, яка має з'явитись у місті, з'єднає вулицю Кам'янецьку з мікрорайоном Гречани, вийде на зупинку “Олімпійську” і простягнеться аж до заводу “Ніва”. Каже, що все це мають втілити у 2017 році.

“Нещодавно у повному обсязі прийняли Програму розвитку велоінфраструкти, але грошей не виділили. Буде уточнення бюджету, тоді приймуть рішення. Сума велика - 83 мільйони на 9 років. Так щоб нікого не лякати, уточню, що в рік будуть виділяти 7-8 мільйонів гривень”, - додає активіст.

Сергій запевняє, що Програма — супер, оскільки велосипедисти самостійно її розробляли. Там враховані всі їх побажання.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую