ye-logo.v1.2

Велосезон у Хмельницькому відкрили масовим пробігом

Суспільство 2823
Хмельничани проїхалися центральними вулицями
Хмельничани проїхалися центральними вулицями. Фото: автора

Роверисти проїхалися вулицями міста.

 У Хмельницькому сьогодні, 9 квітня, масовим заїздом офіційно відкрили велосезон-2017. Долучилося до велопробігу близько двох сотень хмельничан. Зважаючи на прохолодну погоду, це менше, ніж заявляли організатори, однак роверисти знову яскраво засвідчили, що їх багато.

На старт велолюбителі зібрались біля кінотеатру імені Т.Шевченка. Перед заїздом усім нагадали правила й ще раз ознайомили з маршрутом. Він легкий, розрахований навіть на дітей, без підйомів і спусків, та пролягає через центральні вулиці міста.

Збиралися велолюбителі біля кінотеатру

«Минулого року було близько 300 людей. Цього року трохи менше, зважаючи на погоду. Ми покажемо, що нас багато, що можна кататися і при температурі 10 градусів тепла, і не треба лякатися. У нас заплановано ще багато акцій, у травні – Велодень, Велоніч, і можливо, сімейний велопарад», - розповів сайту «Є» голова ГО «Критична Маса» Сергій Петрович.

Одягалися більше по-спортивному

Відкривати велосезон хмельничани прийшли цілими сім’ями, навіть із зовсім маленькими дітьми. З дружиною і донькою вирішив проїхатися містом хмельничанин Сергій Бабій. Каже, що це вже сімейна справа. Його дружина Олена вагітна, і каже, що така активність навіть корисна для здоров’я.

Відкривали велосезон цілими сім'ями

«Друзі залучають мене до велоспільноти, а я сім’ю. Це кращий вид відпочинку: поїхати на природу кудись з дитиною і дружиною, - говорить Сергій Бабій. - Багато моїх друзів їздять на роботу велосипедом, це чудова ідея. У нашому місті відчувається толерантність людей до велосипедистів. А в плані пристосованості: є багато високих бордюрів, де некомфортно пересуватися. Та це залежно від частини міста».

Чимало дітей також приєдналися до пробігу

Колону велосипедистів супроводжувала поліція й автомобіль «швидкої». Крім того, як завжди хмельничан на «залізних конях» спрямовувала «служба велопорядку» у спеціальних жилетах, до якої входить понад 10 людей.

Все більше хмельничан пересідає на велосипеди

«Зазвичай, колона не надто дотримується правил дорожнього руху, особливо молодь. Більше їх дотримуються поодинокі велосипедисти. Нас супроводжуватимуть також правоохоронці. Взагалі, пересуватися на велосипеді – це дешево і корисно», - пояснює з велосипедист 15-річним стажем Олег Колесник.

Служба велопорядку - в оранжевих жилетах

Після фінішу на учасників велопараду чекали конкурси і традиційна лотерея. Як зауважили організатори, у цьому сезоні велосипедисти робитимуть акцент на подорожі за місто, по району та області.

Площу перед кінотеатром заполонили велосипедисти

Перед початком заїзду дехто ремонтував ще свій ровер

Люди різного віку прийшли на урочисте відкриття сезону

Такі забіги - чудовий привід поспілкуватися

Для когось велосезон стартував романтично

На Проскурівській - море велосипедистів

Маршрут розробили неважкий

Роверисти встигали позувати перед камерами

Колона велосипедистів здавалася безкінечною

 Велосипедисти проїхалися вулицями міста

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую