ye-logo.v1.2

Черговий транш та чергові вимоги На правах реклами

Суспільство 1418

Однією із вимог Міжнародного валютного фонду, яка стала відомою – це відкрити ринок землі та провести земельну реформу.

На думку Сергія Лабазюка, дане питання має дві проблеми – заполітизованіть теми і заляканість людей.
“Народ думає, якщо буде продаватися земля, то вони втратять останнє. Тому й не готові ні під якою призмою розглядати продаж землі. На сьогодні ринку землі в Україні не існує. Є тіньовий ринок”, - заявив він в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“По-перше, люди не розуміють, за якою ціною вони мають цю землю продати, а хто її має право купити. А вони продаватимуть не тому, що хочуть, а тому, що їм потрібні будуть гроші на свої потреби. А по-друге, буде знову корупційна складова. Тобто можуть бути негативні моменти, які посприяють зупиненню агровиробництва в Україні, як мінімум. Як максимум – маємо ризик, що власниками землі стануть не українці. Тому я категорично проти продажу землі станом на сьогодні”, - заявив парламентар.

Разом з тим політик наполягає на тому, що перед відкриттям ринку потрібно впорядкувати законодавство, аби не втратити землі. “Рано чи пізно ринок землі буде відкрито. Питання в тому, що таке “рано чи пізно” і що ми маємо зробити – провести ревізію і законодавчо визначити, хто має право купувати землю. Я вважаю – це виключно українці і фізичні особи. Якщо юридичні компанії – то на яких умовах. В ідеалі це мала б бути дострокова оренда. Держава мала б контролювати свою землю. Тому, що земля – це наша нафта, наше золото, наше майбутнє. І ми не маємо морального права робити так, щоб наші майбутні покоління втратили своє багатство”, - вважає Сергій Лабазюк. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую