ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відкрили фотопроект, присвячений стосункам батька і сина

Культура 3385
Проект «Батько» покликаний привернути увагу до ролі чоловіка у сім`ї
Проект «Батько» покликаний привернути увагу до ролі чоловіка у сім`ї. Фото: автора

Експозиція діятиме в приміщенні обласної філармонії до 1 травня.

Сьогодні, 11 квітня, у Хмельницькому відкрили соціальний фотопроект під назвою «Батько». В експозиції представлено 20 фотокартин, на яких зображено винятково чоловіків. На одних фотографіях їх декілька, на інших – вони поодинці.

Цей проект створила київський фотограф і керівник творчої групи «Виключно звичайні» Наталка Терещенко. Вона пояснила, що метою роботи було привернути увагу суспільства до ролі батька в сім’ї та родині.

«В Україні та й у світі дуже багато говорять про стосунки між донькою та матір`ю, між сином та матір`ю, і дуже мало говорять про стосунки з батьком. На мою думку це не справедливо, адже батько – також важлива ланка в родині, можливо навіть трішки важливіша за матір,тому що це завжди стіна, яка оберігає, і фундамент, на якому може рости родина, місто, країна і світ» – поділилася фотограф.

Цим проектом Наталка Терещенко прагнула показати, наскільки важливо чоловікові мати сина,
а синові – батька.

«Проект "Батько" – це історії 20-ти різних родин. Одні з них щасливі, адже батьки стоять поруч зі своїми синами. А інші – сумні, це означає, що хтось з них когось втратив. Серед останніх є чоловіки, які тримають фотографії своїх батьків чи синів, яких уже немає в живих, а ті, у кого на згадку не залишилося навіть фографій» – розповіла фотограф.

На одних фотографіях чоловіків декілька, на інших вони поодинці.

Проект «Батько» порушує ще й тему захисника України: на окремих фото присутні зображення батька, який тримає фотокартку загиблого в зоні АТО сина, чи фото молодого чоловіка із татуюванням батька, який загинув на Сході нашої держави.

 

Автор проекту зачепила й дуже актуальну для українців тему – сімей бійців АТО.

Головною темою фотопроекту стали взаємовідносини батька з сином.

Наталка Терещенко розповіла, що для проекту «Батько» дуже важко було шукати сумні історії, адже не кожен готовий розповісти про свою втрату, навіть якщо це буде просто фотографія.

На фото, до речі, немає представників з Хмельниччини. Але є фотографія французького співака Поля Манодіза (праворуч), який одружився на українці і зараз проживає в Україні.

«Я не прагнула розповісти окремо історію кожного з цих чоловіків. Ідея проекту полягала у тому, щоб показати, що кожен з нас в будь-яку хвилину може втратити когось близького. І якщо є можливість, то потрібно зробити так, щоб сімейні стосунки були набагато кращими, ніж вони є, – розповіла автор проекту. – Сподіваюся, що після перегляду цих знімків, кожен над цим задумається, і, якщо є можливість, зателефонує увечері до своїх батьків».

Фотограф зазначила, що зараз такі проекти дуже важливі, адже в Україні існує не лише фінансова криза, а й суспільна. І змінювати цю ситуацію потрібно починаючи з власної сім`ї.

Вперше проект «Батько» презентували у березні 2017 року в Києві.
А тепер його привезли до Хмельницького.

У Хмельницькому фотопроект відкривали Олексій та Юліана Толкачові, засновники благодійного фонду «Омріяна країна» (м. Київ).

Експозиція фоторобіт розміщена у хмельницькій обласній філармонії. Вона триватиме упродовж трьох тижнів – до 1 травня, а далі фотокартини вирушать у Черкаси, Чигирин, Луцьк та інші міста.

Також на відкритті огранізатори показали фільм про те, як створювався проект «Батько».


Фільм про створення фотопроекту «Батько» YeUa

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую