ye-logo.v1.2

Справа «Helix»: кількість хмельничан, яких вважають ошуканими, зросла

Кримінал 3437
Дмитро Нагута (праворуч) своєї провини не визнає
Дмитро Нагута (праворуч) своєї провини не визнає. Фото: з архіву

Правоохоронці ж стверджують, що є потерпілі й за кордоном.

Якщо наприкінці минулого року в хмельницькій поліції заявляли, що мають 18 потерпілих, які не можуть забрати свої гроші, вкладених у компанію «Хелікс», то тепер їх стало більше.

Як розповіла журналісту сайту «Є» речник Хмельницького відділу поліції Катерина Шкуратова, вже є 24 заявники. Та більша частина потерпілих – у Тернопільській області.

Нагадаємо, одного з керівників ТОВ «Хелікс Кепітал Україна», хмельничанина Дмитра Нагуту, підозрюють у створенні фірми з ознаками фінансової піраміди. Більша частина потерпілих – у Тернопільській області. «Наразі у цій справі є 455 потерпілих, які написали заяви, – наводить слова керівника управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол інтернет-видання «Реально». – Потік звернень від людей до поліції зменшився. Будь-якої інформацій, що комусь були відшкодовані кошти ми не маємо. Ніхто з людей не звернувся, щоб забрати заяву або заявити, що йому відшкодовано збитки. А їх сума становить 38 мільйонів гривень».

Дмитро Нагута, як і раніше, перебуває на волі під заставою 5 мільйонів гривень. Та кримінальне провадження тимчасово призупинене. Це пов’язано з тим, що правоохоронцям потрібно допитати потерпілих закордоном. Обіцяють поновити розслідування в Україні за місяць-півтора.

«Проводяться слідчі дії з виконання міжнародних доручень, оскільки у нас є заяви потерпілих з Казахстану, Молдови, Ізраїлю, Латвії, Німеччини, Італії, - заявив Олександр Богомол. - Ми розіслали доручення компетентним органам цих країн, щоб вони допитали потерпілих та провели з ним необхідні слідчі дії. У зв’язку з цим у нас розслідування призупинено – це законно. Надіємось, що через місяць-півтора будемо мати відповіді з-за кордону і зможемо завершити розслідування та направити справу до суду. Поки що підозру оголошено трьом особам. У нас є також інші особи, яким може бути оголошено про підозру, але юридичну оцінку їхніх дій зможемо дати вже під завершення розслідування, зараз ще не можемо точно сказати про їхню причетність до цього злочину».

Видання «Тернополяни» ще наприкінці лютого повідомило, що справою «Хелікс» займається й Служба безпеки України. Вони разом із поліцейськими провели низку обшуків у помешканнях функціонерів середньої ланки фінансової піраміди, що проживають у Києві та Тернополі. «У справі про діяльність фінансової піраміди «Хелікс Кепітал» з’явилось шестеро нових фігурантів», - повідомляють «Тернополяни».

Як відбувалося одне з судових засідань по зміні запобіжного заходу, можна переглянути у нашому відео:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую