ye-logo.v1.2

Хмельничанку, яка планувала теракт, взяли під варту

Кримінал 2074
Вибухівку вилучили
Вибухівку вилучили. Фото: ssu.gov.ua

Наразі тривають слідчі дії.

Правоохоронці Хмельниччини проводять розслідування у кримінальному провадженні за фактом державної зради та готування до терористичного акту. Жінці, яка планувала теракт в обласному центрі, обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Як повідомляють в обласній прокуратурі, хмельничанка, спілкуючись через соціальні мережі із представниками спецслужб Російської Федерації, з ідейних міркувань погодилась надати їм допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Вона збирала та передавала спецслужбам іншої держави інформацію про військові частини та підприємства, задіяні в проведенні антитерористичної операції на сході України, відстежувала протестні настрої серед населення Хмельницької області під час проведення акцій протесту та мітингів в рамках так званого «третього Майдану».

Аби підготувати терористичний акт у місті Хмельницькому, на виконання вказівки так званого «куратора», жінка прибула в Одесу, де від своїх спільників отримала переданий автобусом із Придністров’я та замаскований у пачці з-під кави вибуховий пристрій. Це дві тротилових шашки, вагою по 200 грам кожна, та пластичну речовину, в якій впресовано запал ручної гранати. Теракт вдалось попередити, жінку із вибухівкою затримали 6 квітня.

Хмельничанці уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 28. ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі вибуховими речовинами, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Окрім цього, у рамках провадження встановлено факти вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 (готування до терористичного акту, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, що стало підставою для внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі проводяться слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне та неупереджене дослідження усіх обставин вчиненого. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую