ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Мир»: і дощ, і сонце, і капітан Якубов (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3145

Хмельницька команда в рідних стінах дала бій клубу з Херсонщини.

Ще на 85 хвилині поєдинку 25 туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги, між хмельницьким «Поділля» та «Миром» з Горностаївки здавалося, що переможець у цьому матчі вже відомий. Гості вели в рахунку 2:1 і, таке враження, тягнули час, щоб здобути 11 перемогу в сезоні. Господарі ж намагалися відігратися, але спроби були невдалими…

Серед вболівальників «Поділля» ще до матчу були розмови, що сьогодні, 14 квітня, хмельничани не програють. «Головна причина» - погодні умови. Є «думка», що, коли в Хмельницькому і дощ, і сонце, то… це знак «згори» - команда має здобути очки. І схоже, у цих футбольних забобонах щось є. Під час поєдинку було різна погода, а результат…

Напередодні «Поділля» «недорахувалося» півзахисника Роману Шпицю, який захворів. Не зміг зіграти й голкіпер Сергій Дворник, який не відновився від травми. Натомість у стартовому складі вийшли одразу двоє новачків клубу – захисник Микола Дударенко та «хавбек» Олександр Чернецький. З’явився у старті й Кирило Бабак, який, як правило, виходить на заміну. І він відіграв неабияку роль у матчі.

Олександр Музичук "відпрацьовував" як в захисті, так і в атаці "Поділля".

Та початок матчу, вже традиційно, розпочався з проблем для хмельничан. «Поділля», намагаючись забитий швидкий гол, несподівано пропустило. Сталося це на 8 хвилині, коли Богдан Іванченко в один дотик перевів фланговий простріл у дальній від Сергія Шевченка кут. Цей гол не вибив з колії футболістів «Поділля». Вони, хоч і створили декілька моментів у ворот «Миру», але відігратися не змогли. Утім, гол, як кажуть, назрівав. 21 хвилина… Олександр Музичук вкинув аут на Алішера Якубав, капітан «Поділля» пройшов флангом і прострілив у центр штрафного майданчику «Миру». А там Кирило Бабак не лише випередив захисника, а й відправив м’яч у стіку воріт горностаївців – 1:1.

Вже на 8 хвилиін матчу "Мир" відкрив рахунок у матчі з "Поділлям".

Кирило Бабак (у білій формі) зміг зрівняти рахунок у першому таймі.

Олексій Колесников як завжди був дуже активним в складі "Поділля".

На 35 хвилині гості знову забили. І знову якось не логічно, адже перевагою в грі вони не володіли. Але ж це футбол, в якому всяке буває. Стрімка контратака, пас на Владислава Савченка і гол – 1:2.

Другий тайм був не щедрим на моменти. На полі точилася неабияка чоловіча боротьба. Як приклад, чотири жовті картки, три з яких гравцям «Миру». Але найцікавіше було під завісу матчу. «Поділля», намагаючись відігратися, змогли зрівняти рахунок аж на 87 хвилині. Дударенко зі своєї половини поля вибив м’яч у напрямку воріт гостей, і, здавалося, ніякого загострення не буде. «Шкіряний» долетів аж до голкіпера «Миру» і Денис Завгородній не зміг його нормально прийняти – м’яч вдарився в його коліно та відскочив вперед на метри два. Капітан «Поділля» Алішер Якубов «не дрімав», а дограв епізод до кінця. Форвард хмельничан опинився першим на м’ячі, переграв Завгороднього та відправив «смугастого» у ворота – 2:2.

Алішер Якубов - і гольовий пас віддав, і гол забив.

Щоб зупинити Артема Макарченка гравцям "Миру" не раз доводилося порушувати правила.

Наступні три хвилини ігрового, а потім ще п’ять компенсованого видалися дуже нервовими. Обидві команди намагалися «вирвати» перемогу. Але це не вдалося жодній. Отож, нічия 2:2.

Після матчу наставник «Миру» Віктор Богатир назвав результат поєдинку закономірним. Ну, а коуч «Поділля» Аркадій Баталов подякував своїм хлопцям за нічию. Вони, як ніяк, билися, старалися і врятувалися від поразки.
Наступний, 26 тур, хмельничани пропускатимуть. А 29 квітня зіграють проти одного з лідерів першості – вінниківського «Руху». Зіграють на виїзді, на Львівщині.

Пропонуємо вашій увазі відеозапис усього матчу "Поділля" - "Мир":
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую